Çözüldü Kasadaki kontrolcü, sıvı soğutma RGB ışıklandırmasını çalıştırır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

serdar_gs

Uzman
Herkese iyi günler dilerim.

Aşağıya görselini eklediğim kasaya ait arkada bulunan aparata kasanın önündeki 2 adet fan RGB kablosu bağlı ve kasada bulunan LED tuşu ile renklendirme değiştiriliyor. Bugün ön fanların ışıklandırmasının yanmadığını fark ettim. Sistemde sıvı soğutma var ve onun ışıklandırması için de kutusundan çıkan görselde ki kumandalı kontrolcüsünü kullanıyorum. Ayrıca sistemi toplarken yine görselini eklediğim Cooler Master RGB kontrolcüyü alıp bağlamıştım kasaya ait olan aparata bağlamıştım gerek var mı fazla mı kargaşa yaptım anlamadım ama nasıl bağlantı yaptığım hakkında bir görsel daha bırakayım.

Şimdi benim merak ettiğim ben sıvı soğutma ışıklandırması için kasasından çıkan kumandalı kontrolcüyü kullanmadan RGB kablolarını direkt olarak kasanın aparatına bağlasam çalışır mı? Ayrıca Cooler Master kontrolcüye gerek var mı? Onun tek bağlantısı erkek RGB kablosunun kasanın aparatının dişi RGB kablosuna bağlı olması.

Çözüm

Kasadaki kontrolcu 3 pin gördüğüm kadarıyla. Sıvı soğutma 4 pin maalesef olmaz (deepcool olan). Bu arada ana kartında hem 3 pin hem de 4 pin giriş var mı? Bu arada 2 tane farklı sıvı soğutma kontrolcusu atmıssın hangisi kullanacaksın? Bir tanesi oluyor Cooler Master sıvı soğutma kontrolcusu 3 pin.

Kasadaki kontrolcu 3 pin gördüğüm kadarıyla. Sıvı soğutma 4 pin maalesef olmaz (deepcool olan). Bu arada ana kartında hem 3 pin hem de 4 pin giriş var mı? Bu arada 2 tane farklı sıvı soğutma kontrolcusu atmıssın hangisi kullanacaksın? Bir tanesi oluyor Cooler Master sıvı soğutma kontrolcusu 3 pin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam anakartta 1 tane jrgb isimli bir giriş var. Galiba anakartta RGB desteği yok istersen onun görselini de ekleyeyim. Kasanın kontrolcüsü 3 pinli evet sıvı soğutma ışıklandırma kabloları 4 pinli o zaman dediğiniz gibi o işi unuttum direkt. Sistemi Nisan ayında kendim toplamıştım ışıklandırma bağlantıları hakkında pek bilgim yoktu sıvı soğutma kutusundan çıkan kumandalı kontrolcü ve ayrıyeten kendim de bir kontrolcü almıştım ikisi de bağlı şekilde kullanıyordum. İlk mesajda ki 4. görsel de ki gibi Cooler Master kontrolcü kasanın kontrolcüsünden çıkan güç ve dişi RGB kablosuna bağlı gerek var mı yok mu anlamadım.

Cooler Master 3 pinli olanları birlikte bağlayıp kullanabilirsin ama 4 pin olmaz kasanın arkasındaki kart 3 pin bu arada kesinlikle artık 3 ya da 4 pinsiz anakarta para vermeyin teknolojiye ayak uydurmak gerek bazen inşallah bir gün en iyisini alırsın dostum. Bu arada DeepCool'un kontrolcusu 4 ama RGB kontrolcusu olduğu için sıvı soğutmadan ışık alırsın. Ana kartında pin olmasına gerek yok. Coklayıcısı var zaten kendı ısık kontrolcusunun poposuna takıp kullana bılırsın sadece 1 tane SATA güç istiyor o.

Hocam bu arada anakartta ki jrgb girişi bu buna bağlayabilir miyiz?

Dosya Ekleri

• IMG_20250108_125539.webp
    649,8 KB · Görüntüleme: 60
Hayır sakın kısa devre yaparsın o girişler farklı.
Eki Görüntüle 113383
bizim girişimiz bu şekilde uçları sivri ve oval onlarki kare.

Eki Görüntüle 113382
Hocam yardımların için teşekkür ederim. Son yazdığın mesajı anlamaya çalışıyorum kusura bakma ben bu 3 pinli Cooler Master kontrolcüyü hiç kullanmadan olur mu? Direk kutusundan çıkan kumandalı kontrolcüyü kullansam. Çünkü Cooler Master kontrolcüden sadece 1 tane erkek girişini kasanın kontrolcüsünün dişi girişine bağlamışım başka bağlı olduğu yer yok. Bu 3 pinli dişi giriş boşta duracak o zaman.

Dosya Ekleri

• 17363306080301445954584628999987.webp
    245,9 KB · Görüntüleme: 64

Şöyle tabii illa onun kontolrucusu kullanman gerek yok ama sundan alman gerek:

Bunu aldığın anda sadece kasanın kontrolcusuna teklı girişi takıcısın diğer girişleride fanları bu şekilde tumunu kasanın kontrolcusuyla kontrol ede bileceksin.

Anladım hocam ben şimdi kasanın kontrolcüsüne sata ile güç verip Cooler Master'i bağlamayacağım. Sıvı soğutmanın da kendi kontrolcüsüne bağlantıları yapıp molex ile güç verip bağlayacağım. Umarım kasanın ön fanlarının ışıklandırması çalışır aylardır çalışan şey birden bugün çalışmadı fanlar dönüyor ama ışıklandırması gitti. En son olursa mesajlarınızdan birisini çözüm olarak işaretlerim tekrardan teşekkür ederim.

Şimdi şöyle bu öncede ki fanların bir anda hiçbir şey ellemeden gittiyse onun durumu başka bozulmuş olabilir. Kasanın arkasında ki kontrolcuye güç vermezsen hiçbir ışık çalışmaz teker teker deneyerek bunu anlayabilirsin bilgisayar acık kalsın korkma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…