Kasaya bira döküldükten sonra görüntü gidip geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hamo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 247

hamo

Gelişen
4-5 ay önce kasama yarım su bardağı kadar bira döküldü. Sonrasında hemen kasanın gücünü kesip bütün materyalleri söktüm ve temizlemeye çalıştım elimden geldiği kadar. 1 hafta boyunca da kasayı açmadım bütün parçaları da takmadım, 1 hafta sonra detaylı temizlik yaptım komple her bir parçayı çalıştırdım ama sürekli görüntü gidip gelmeye başladı özellikle oyunlarda. Bilgisayarcıya götürdüm teste soktu kasayı ama hiçbir şey çıkmadı 3 haftalık testte sadece bir kere kapandı, sorun anakartta olabilir dedi, anakartı değiştirdim ama sorun hala devam ediyor. Aynı hatayla karşılaşan ya da benzeriyle karşılaşan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, BIOS'ta bile donup kalıyor.

Hocam cihazın donanımlarını atarsanız sorunu daha kolay bulabiliriz

Kasamın özellikleri:

GTX 1660 Super ekran kartı MSI.
R5 2600 işlemci.
XPG 2x8 GB RAM.
MSI A520M PRO anakart (önceki anakart B450M Pro max)

Hocam FurMark testi sırasında dondu ekran öylece kaldı.

Bunlar da RAM testlerim.

OCCT testi sırasında da ekran dondu hiçbir şey yapılmıyor ama kasa falan çalışıyor.

Dosya Ekleri

• image.webp
    5,1 MB · Görüntüleme: 64
  • IMG_2667.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 59
  • IMG_2668.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam peki ekran kartının onarımı mevcut mu yoksa yeni bir kart almak zorunda mıyım?
Diğer bileşenlerde sorun yok gözüküyor yaptığım testlerde. Bilgisayarcımı aradığımda da bana tek tek bütün bileşenleri teste sokup öğrenebileceğimi söyledi bu da uzun sürebilirmiş bu konu hakkında ne diyorsun?

Kart düzgün temizlenmediği için şase yapmış gibi.

@hamo, hocam kusura bakmayın da 4-5 ay önce olan bir olayda siz neredeydiniz? Burada konu açsanız belki güzel bir çözüm ile kart ölmeyecekti. Kart mutlaka onarılır ama ne kadar tutar ve ne kadar sağlıklı olur orası tartışılır. Belki alkol ile bile şaseye yol açan kalıntılar temizlense kartın kurtulma ihtimali var.

Sıvı teması olduğu anda zaten izopropil ile detaylı temizliği zaten yaptım, pazartesiye kadar sorun yoktu. Anakartı değiştirdim, ondan sonra bu sorunlar baş göstermeye başladı.

@hamo, düzgün bir sistemde kartı test edin. Bir de büyük harfle yazdığınız mesajları düzelt butonuna basarak düzeltiniz. Forumda bağırmak kabul ediliyor. Ceza alırsınız.

Anladım hocam, benim tek kafamı kurcalayan şey diğer materyallerde sorun olup olmadığı. Aksi takdirde ekran kartını değiştirebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…