Çözüldü Kasaya su döküldükten sonra USB portları çalışmamaya başladı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kulisfy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 247
  • Etiketler Etiketler
    usb
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kulisfy

Uzman
Dün bilgisayara su dökülmüştü içini açıp hafifçe bastırarak görünen kısımları sildim güneşte bekletip 1 gün sonra yani bugün bilgisayarı açtım ancak USB portlarının çalışmadığını gördüm garip bir şekilde telefon veya klavye fare gibi şeyler takınca çalışıyor ancak USB takınca ya görmüyor ya da içini açtıktan sonra Dosya Gezgini çöküyor yardım edebilir misiniz?

Not: Su ön kısımlardaki USB portlarına ve toz filtresinden ortalara doğru düşmüştü öndeki portların içinde su kalıntıları vardı kurutmuştum ancak arkadaki USB portlarında hiçbir şey yoktu USB'yi arka portlara taksam bile yine aynı sorun ile karşılaşıyorum.

Çözüm
Muhtemelen su dökülen ön USB portların bozulmuştur. Ancak arka USB portlara su dökülmediyse çalışması gerekir diye düşünüyorum.

Şöyle deneyelim, kasanın ön USB portları hem USB 3.0 için hem de USB 2.0 için anakart üzerinde birer port bağlıdır aslında. Yani kasadaki ön USB portları bu şekilde anakarta bağlanarak çalışıyor. Ön USB portlarının hepsini, yani hem 2.0 hem de 3.0 kablosunun bağlantısını anakart üzerinden kes. Bunu yaptıktan sonra arka USB portlarını test et.

Bu şekilde arka USB portları sorunsuz çalışıyorsa, ön USB portların su teması sebebiyle bozulmuştur.
Muhtemelen su dökülen ön USB portların bozulmuştur. Ancak arka USB portlara su dökülmediyse çalışması gerekir diye düşünüyorum.

Şöyle deneyelim, kasanın ön USB portları hem USB 3.0 için hem de USB 2.0 için anakart üzerinde birer port bağlıdır aslında. Yani kasadaki ön USB portları bu şekilde anakarta bağlanarak çalışıyor. Ön USB portlarının hepsini, yani hem 2.0 hem de 3.0 kablosunun bağlantısını anakart üzerinden kes. Bunu yaptıktan sonra arka USB portlarını test et.

Bu şekilde arka USB portları sorunsuz çalışıyorsa, ön USB portların su teması sebebiyle bozulmuştur.

Çözüm
Kasanın kendi USB girişleriyle anakart USB girişleri bağımsız. Tek bağlantı USB 2.0, 3.x kablosu ki onun sorun çıkarması için de direkt olarak kısa devre sonucu anakarta hasar vermesi gerekir ki bu durumda spesifik olarak sadece arka portlar bozulmazdı. USB çoklayıcı alıp arka porta takacaksın ve sorunun çözülecek.

Bence de kasanın önündeki USB'lerin bağlantısı kesmeli. Sonrasında işini görecek türde de bir çoklayıcı alıp öne ya da istediği konuma çekerse sorun çözülür.

Aynen öyle. Önce ön USB portlarının bağlantısı kesilerek arka USB portların sorunsuz çalışıp çalışmadığını tespit etsin, devamında da ya doğrudan kasa değiştirsin ya da söylediğin gibi arka tarafa bir USB çoklayıcı alıp hayatına devam etsin.

Sağ olun arkadaşlar şimdi söktüm o portları ne olur ne olmaz ses portunu da söktüm arka taraf artık düzgünce çalışıyor.

Arkadaşlar acaba çıkartmadığım bir kablomu kaldı nadirende olsa USB tak çıkar sesi geliyor PC'de ayrıca aygıt yoneticisinde şöyle bir şey çıktı:

Son düzenleme:
Arkadaşlar acaba çıkartmadığım bir kablomu kaldı nadirende olsa USB tak çıkar sesi geliyor PC'de ayrıca aygıt yoneticisinde şöyle bir şey çıktı:
Görseldeki bilgiler USB portuna değil, kullandığın USB'ye ait aygıt bilgileri. Başka USB portu veya başka bir USB bellek dener misin?

Görseldeki bilgiler USB portuna değil, kullandığın USB'ye ait aygıt bilgileri. Başka USB portu veya başka bir USB bellek dener misin?

USB bellek oluyor hatta takdığım tüm USB cihazları da çalışıyor ancak yine de bu sesler ve hata devam ediyor ancak mesajı attığımdan beri hiçbir şey olmadı sanırım sorun çözüldü.

USB bellek oluyor hatta takdığım tüm USB cihazları da çalışıyor ancak yine de bu sesler ve hata devam ediyor ancak mesajı attığımdan beri hiçbir şey olmadı sanırım sorun çözüldü.
Başka USB cihazlarda herhangi bir sorun yoksa, şu an bahsettiğin ve görselini attığın USB cihazda problem vardır. Yine de eğer istersen chipset sürücüsünü güncelleyebilirsin müsait olduğun bir zamanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…