Çözüldü Kasayı güç tuşuna basarak kapatmak bilgisayara zarar verir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan burkiii
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

burkiii

Başarılı
HWMonitor uygulaması yanıt vermiyordu. Görevi sonlandır yapsam da HWMonitor yanıt vermiyor demeye ve ekranda kalmaya devam etti.

Ben de sistemi yeniden başlatayım dedim. Yeniden başlatılıyor ekranında kaldı 20 dakikadır. Mouse ekranda görünüyor ve hareket ediyor. Anakartta hata kodu yok ve Debug LED'ler yanmıyor, yani anakartta bir sorun yok gibi görünüyor.

Kasanın güç tuşuna basılı tutup kapatmak zarar verebilir diye bunu yapmadım. Biraz daha bekleyim mi? Kasadan kapatayım mı? Sorun ne olabilir?

Çözüm
Kapatabilirsiniz hocam. Kapanana kadar basılı tutun. Daha sonra tekrar açıp deneyin. PSU şalterini ise çok zor durumda kalmadığınız sürece açıkken kapatmamaya çalışın.
Hayır kasadaki güç tuşuna basarak kapatmak zarar vermez, lakin PSU'daki güç tuşuyla veya prizleri aniden çekerek açık olan bilgisayarı kapatmak zararlıdır.

Ve sık sık yapmayın bu işlemi sadece.

Hiçbir sorun olmaz. Düğmeye bastığında da hemen kapanmıyor. Gerekli ayarlamaları yapıp sistem öyle kapatıyor kendini zaten.

Bir süre basılı tutmayın. Sadece güç tuşuna bas ve bırak, çünkü basılı tuttuğunda elektrik gerilimine neden olur, o şekilde bir PSU yanmıştı bende geçmişte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…