Kaspersky bilgisayarı yavaşlatır mı?

Yeni sistem topladım, Kaspersky Premium sahibiydim zaten laptopumda da. Masaüstünde indirsem mi bilemiyorum, yani gerek var mıdır yoksa Windows Defender yeterli midir emin olamıyorum. Crackli şeyler kullanan biri değilim, oyun geliştiriyorum Unity'de ve sık sık oyun oynuyorum bir etkisi olur mu?

Crack kullanmıyor iseniz ve sıkıntı sitelere giriş yapmıyorsanız sıkıntı çıkarmaz. Tek başına Defender iyidir.
Fazla yavaşlatmaz efendim.

Ben de aynı düşüncedeydim, Sosyaldeki arkadaşlar Kaspersky'nin Windows Defender'dan daha az kaynak tükettiğini söylemişti.

Günümüzde antivirüsler eskisi gibi değil bunun sebebi hem daha optimize olmaları hem de sistem kaynaklarının daha fazla olması. Kendi bilgisayarımdan örnek vermem gerekirse Kaspersky 120 MB RAM tüketiyor sadece. CPU kullanımı yok gibi bir şey. Ha crackli işlerle uğraşmıyorsan hiç gerek yok.

Kaspersky iyidir. Az kaynak kullanır oyunlarda fazla etkisini görmedim FPS'e ama virüs yeme konusunda işimi gördü. Başka laptoplara kendi bilgisayarımda ISO hazırlarken USB'lerden bir çok kez virüs bulaştı. Bir çok kez de korudu. O yüzden tavsiye ederim bilgisayarı da aşırı yoran bir şey değil zaten.

Gerçek zamanlı özelliği olan AV'ler, PC'nin performansını düşürüyor. Kaspersky'da böyle galiba. Tabii Windows Defender'a göre daha az performans sorununa yol açar. Çünkü Defender'da tek gerçek zamanlı AV özelliği yok. Birçok açıdan CPU'yu yoracak özellikler mevcuttur.

trojan virüs vb için artık ublock + hagezi multi pro+ blocklist ve defender her şey için yeterli. Yeterki adlisti sık sık güncelleyin isteseniz de sizi zrarlı sitelere sokmaz.

RTX4050 i5 12450HX İ5 işlemci 24 GB RAM ile, kaspersky kurmadan önce 120-210 fps aldığım oyunda kaspersky premium 1 yıllık aldım 60'lara, 50lere düştü fps sildikten sonra 85 fps 110 fps almaya geri döndüğüm antivirüsümsü şey. Maalesef bitdefender'e geçtim ancak o da ram manyağı çıktı bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…