Çözüldü Kaspersky, Steam Wallpaper Engine'de virüs tespit etti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hacidayiwafel

Başarılı
Steam'ı açtığımda bir anda Wallpaper Engine virüs dedi. Steam'den bir şey indiriyordu Wallpaper Engine'den.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Steam, virüs konusunda hassas çalışır çoğu zaman; büyük ihtimalle yanlış pozitiftir. Pencereleri izlemesi ve masaüstü arkaplanına değişiklik yapmaya çalışmasıyla alakalı kodlar uyarıyı tetiklemiş olabilir.
Steam, virüs konusunda hassas çalışır çoğu zaman; büyük ihtimalle yanlış pozitiftir. Pencereleri izlemesi ve masaüstü arkaplanına değişiklik yapmaya çalışmasıyla alakalı kodlar uyarıyı tetiklemiş olabilir.

Çözüm

Yani false positive?

Büyük ihtimalle hocam. Korsan kullanmadığınız ve atölyeden bir şey indirmediğiniz sürece büyük ihtimalle güvendesiniz.

Steam'ın atölyesinden bayağı bir şey indirmiştim dün.

Büyük ihtimalle hocam. Korsan kullanmadığınız ve atölyeden bir şey indirmediğiniz sürece büyük ihtimalle güvendesiniz.

Ama işte dün tarama yapmıştım bir sıkınıtısı yoktu.

Tarama yapsam Kaspersky'dan bir şey çıkmazsa sıkıntı yoktur değil mi?

Steam'ın atölyesinden bayağı bir şey indirmiştim dün.
Atölyeden indirdiğiniz şeyleri silip yeniden denemenizi öneririm. Eğer devam ederse false-positive olabilir, değilse atölyedeki bir içerik virüs uyarısına neden olmuştur.

Tarama yapsam Kaspersky'dan bir şey çıkmazsa sıkıntı yoktur değil mi?
Kaspersky attığınız fotoğrafa göre program çalışmadan durdurmuş, o yüzden tarama sonucunda kötü bir şey yoksa büyük ihtimalle güvende olursunuz.

Vallahi atölyeyi sildim çok geç ve wallpaperi Engine'de ve şu an tam tarama yapıyorum.

Evet çünkü indirme yaparken otomatik o uyarı geldi ve indirme bittiğinde oldu galiba.

Ki zaten Steam'deki atölyeler kontrol edilerek atılmıyor mu sanmıyorum atölyeden geldiğini ama çok saçma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…