Merhaba arkadaşlar.
Sonunda Kaspersky Premium'u bırakıp Bitdefender Total Security'e geçiş yaptım. Bu geçişi yapmamın en büyük sebebi Kaspersky'nin Rus bir şirket olmasıydı. Bunu en net GoodbyeDPI veya Zapret gibi araçları Kaspersky yüklü bir bilgisayarda kullanmaya çalışınca fark edebiliyorsunuz. Kaspersky'i devre dışı bıraksanız ve hatta GoodbyeDPI/Zapret'i istisnaya ekleseniz bile DPI bypass düzgün çalışmayabiliyor. Kaspersky'i silince sorun ortadan kalkıyor.
Zaten Kaspersky Premium lisansımın bitmesine 64 gün kalmıştı, ben de hazır param da varken Bitdefender Total Security'e geçiş yaptım. 5 cihaz için 2 yıllık Total Security lisansı 1245.60 TL'ye geldi.
Öncelikle Bitdefender kesinlikle kaynak kullanımı konusunda Kaspersky'e göre daha ağır. Fakat benim gibi 5700X işlemci, 32 GB RAM ve RTX 4070 kullanıyorsanız hiç sorun değil
GoodbyeDPI ve Zapret'i denemedim, zira Turknet'te yasaklı sitelere girmek için bu tarz araçlara gerek yok. Doğrudan DNS değiştirmek yetiyor.
Onun dışında genel koruma ve diğer konulardaki deneyimlerimi zaman geçtikçe aktaracağım.
Bitdefender, bağımsız antivirüs testlerinde Kaspersky ile kafa kafaya sonuçlar verebilen nadir yazılımlardan bir tanesi. Ek olarak Bitdefender'ın merkezi Romanya'da. Yani çok daha güvenilir. Kaspersky ise Rus bir şirket olduğu için Rus hükümeti ile anlaşma yapabiliyor.