Kaspersky Windows'u çökertiyor

Makaleler
19
Yer
Rusya, St.Petersburg
Merhaba arkadaşlar, sizleri bilgilendirmek istedim bu konu hakkinda. Bugün bir bilgisayarda Kaspersky ile tarama yaparken GoodbyeDPI'in 3 tane dosyasini zararli algıladı. F/P oldugunu bilmeke ragmen sil dedim, ardından disinfection icin restart istedi. Temizle ve yeniden baslat dedim ve once görev yoneticine erisemedim, ardından tum programlar tek tek kernel hatası verip kapanmaya basladi. Sonrasinda yine kernelle alakalı hata mesajlari geldi. Kaspersky'i kapatamadim, disinfection islemini de durduramadim. Ardindan direkt kapadim bilgisayari. Allah'a şükür yeniden baslattigimda bir sorun cikmadi. Ancak sizleri uyarayim Kaspersky, GoodbyeDPI'da bir SYS dosyasini PUP olarak buluyor (buyuk ihtimalle F/P). Eğer temizleyecekseniz lutfen GoodbyeDPI'i kapatıp yapin yoksa benim gibi olabilir sonunuz, iyi Sosyaller.

(Kaspersky'ı zaten sevmezdim, daha da kullanmayacağım. Sizlere de onermem. 2024'ten itibaren kalitesi de dustu zaten bayagi.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky artık eskisi gibi değil. En son kullanıcı verilerini satan bir VPN şirketi ile anlaşmışlardı. İmkan varsa Bitdefender öneririm. Tek dezavantajı biraz fazla sistem kaynağı tüketiyor o da sisteme bağlı olarak.

Kaspersky'ın hangi versiyonunu kullanıyorsunuz? Bende çok uzun bir süredir kullanıyorum ve ilk defa böyle bir şey duyuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kisisel bilgisayarimda ESET kullaniyorum, bir zararli yazilim vardi tanıdığımın bilgisayarinda gecici olarak temizlemek icin Kaspersky kurmustum (veritabaninin iyi olmadigini biliyorum da kesin olsun diye kurdum) sonuç bu. Senelerce Avast kullandim o sistemi bozuyor soyle yapiyor boyle yapiyor dedikleri AV tek bir sistemde bile boyle bir sey yasatmadi bana. Kaspersky cok bozmus 2 senedir kullanmiyordum daha da kullanmam. ESET ve Avast candir.

Kaspersky'ın hangi versiyonunu kullanıyorsunuz? Bende çok uzun bir süredir kullanıyorum ve ilk defa böyle bir şey duyuyorum.
Total Security kullanmistim. AV nizi degistirmenizi oneririm bu arada Kaspersky in artik eskisiyle alakasi yok. Ne motoru ne de veritabani guclu.

Malwarebytes kullanın bence.
MBAM artik TR de yok, olsa da kullanmam Real Time Protection konusunda iyi degil.

Winows Defender ile harika bir combo olur bence. Şu an ben de mesela bu combo ile hareket ediyorum.

Sisteminiz iyiyse BitDefender + MalwareBytes da olabilir.
BitDefender'i sevmiyorum ya hem cok agir hemde Free versiyondaki özellikleri cok kısıtlı. ESET yetiyor bana. Birde ara sira NPE ve ESET Online Scannerla tarama yapiyorum ki bu bilgisayar benim degildi zaten. Kisisel bilgisayarima 5 senedir nerdeyse ciddi bir zararli bulasmadi.

UltraAV, VPN? MaxSecure olmasın o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…