Kayıt için OBS'e kaç bit verilmeli?

Valorant'ta kayıt alacağım, OBS'te ilk olarak 35000 bit denedim ancak istediğim kaliteli görüntüyü alamadım. Uzaklar bulanık gibiydi benim oyunda gördüğüm gibi değildi. Sonra GeForce Experience uygulamasına geçtim orada da 60000 bit ile kayıt aldım ancak neredeyse aynıydı. Ne yapmam gerek bulanık olmayan güzel bir görüntü için?

Gerek yok.

1080P 60FPS için YouTube kesin istediği: 15.000 bitrate.
1440P 60FPS için: 30.000 bitrate.

Bunların üstünde ise işlenme sırasında içinden geçer.

Bir yere yüklemeyi düşünüyorsanız bu kadar yüksek bitrate'li dosyaları yüklerken, platformlar videolarınızın kalitesini inanılmaz bozacak.

Sabit bir bitrate'le çalışmak yerine CQP kullanmaya ne dersiniz? Ne kadar düşük sayı kullanırsanız kalite o kadar yüksek olur, ben şahsen 17'yle çalışıyorum. Gerektiği zaman 100000Kb/s'yi görüyor, ondan daha yüksek bir sayı seçin gerçi.

Bunların üstünde ise işlenme sırasında içinden geçer.

CBR ile farkı ne?

CBR ile farkı ne?
CBR'da sabit bitrate veriyorsunuz ve daima o değere sabitlemeye çalışıyor. Bunun sonucunda düşük bitrate söz konusu olduğunda.. çok hareketli olmayan durumlarda cam gibi; hareketli anlarda ise çamur gibi görüntü çıkabiliyor.

CQP kullandığınız zaman ise siz ona belli bir kalite değeri veriyorsunuz ve ona göre bitrate'i ayarlayarak videoların daha az yer kaplamasını sağlıyor.

Örneğin kaydettiğim Forza 5 Benchmark videosundan yola çıkalım.

Oyunun yüklenme ekranındayız, bitrate 8000-20000 kb/s civarı arası dolanıyor. Fotoğraf değiştiğinde bitrate yükseliyor doğal olarak.

Şimdi ise daha aksiyonlu bir tarafa, oynanan kısma geçelim.

Bu sahnede ise daha yüksek bir bitrate'e ihtiyaç duyulmuş olacak ki gördüğünüz gibi neredeyse 100000kb/s oranına kadar çıkmış.
Sonuç: Görüntüde en ufak bir gren, bulanıklık yok. Zaten 100000kb/s ile gren oluşuyorsa gitsin o kodek kendini camdan aşağı atsın ayrı konu

Eğer siz CBR gibi sabit bitrate ayarlayan bir sistemle çalışsaydınız; gameplayde 15000, yüklenme ekranı da 15000 kb/s olacaktı. Bunda ise gerekmeyen durumlarda bitrate ağzına kadar açılmayarak videoların kapladığı alan optimize ediliyor.

O zaman CQP ile çekip CBR ile render alalım diyorsunuz.

Peki maksimum 30 bin bitrate için kaç CQP verilmeli?

O zaman CQP ile çekip CBR ile render alalım diyorsunuz.
Kesinlikle. Zaten video yüklenecekse çok yüksek olasılıkla editlenecektir de. Düzenleme yapılan programdan çıktı alınırken sabit bir bitrate ayarlamak daha mantıklı.
Peki maksimum 30 bin bitrate için kaç CQP verilmeli?
Test etmek lazım, kendisi 0 ve 51 arasında olabilen bir değer. Gördüğüm kadarıyla bir hesaplama aracı yok ayrıca. Ancak 1-2 deneme yanılmayla bu sonuç bulunur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…