Kaynamayan çay bayatlar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 320
  • Etiketler Etiketler
    çay
Bekleyen çay soğur. Tadı gider. Tekrar ısıttığında aynı tadı vermez. Termos gibi bir şey varsa içine koysaydın sıkıntı olmazdı.

İnternette bile 4 saatte bayatlar diyor hocam. Ayrıca 1 saatin sonunda acılaşmaz.
Bir şeyi de internetten bakmayın be dostum çocuk hayatın içinden bir soru sormuş tecrübemize dayanarak yazıyoruz soğuyan 1 saatlik çayı ısıttığında tadı değişmiyor diyenin ağzı bozuktur gitsin tamir ettirsin ne diyeyim Yazdıklarım anlaşılır aslında.

@Crestfallen Bunu anlatmaya çalıştım işte ama anlatamadım.

Çay yarım saat ile bir saat arasında tadını kaybeder, acımsı olur, hatta direkt bayat tadı alırsınız ama içilmeyecek derecede olmaz, birkaç saat içinde de bayağı kötü olur ama yine içilir, tabii zararını bilemem. Bazen bizimkiler sabah kahvaltıda çay yapıyor ben öğlen 3-4 gibi içiyorum tadı bayat oluyor ama yine de içiliyor bir şekilde

Demlenmiş çayı, ısıya ya da buhara maruz bırakmazsanız tadı pek değişmiyor. Çayı demledikten sonra demliği kenara koyup, sadece suyunu kaynatınca, 24 saat bile aynı kalıyor. Tekrar içeceğiniz zaman, yine sadece suyunu ısıtıyorsunuz.

Çayı ocakta tutarsanız, altı kısık ateşte olsa bile; kaynaya kaynaya ya da buhar yiye yiye acılaşır, bayatlar içilmez.

Bu da ek bilgi olsun. Çay demlerken; sıcak suyu çayın üzerine dökmektense, sıcak suyun üzerine çayı atarsanız daha lezzetli olur. İlkinde çayı direkt yakmış olursunuz, ikincisinde ise yavaş yavaş demlenir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…