Kaza sonrası dava açıldı

Ne kadar talep ediyormuş söylemiş mi?

İnternette bunun aynısından olaylar var. Adam X bin talep etmiş, davalı reddetmiş mahkeme sonunda daha pahalıya patlamıştı

Ne kadar talep ediyormuş söylemiş mi?

İnternette bunun aynısından olaylar var. Adam X bin talep etmiş, davalı reddetmiş mahkeme sonunda daha pahalıya patlamıştı
Yok fiyat yok. Bana kaza sırasında işte evlere geçtiğimiz zaman aradı şey dedi: ben internetten baktım böyle böyle oluyormuş ücretimi karşılamak zorundasın of püf yapa yapa anlattı durumu. Sonra gitmiş random bir araç kiralama sitesinden fiyatlara bakmış bunlar da çok pahalıymış falan fistan bana anlatıyor. Sanki maybach kiralayacak. Bindiği araba da 180d 15 model bir mercedesdi yanlış değilsemz

Böyle bir hakkı mı var adamın ilk defa böyle bir şey gördüm, hasarı ödersin olur biter.

Mali mesuliyet diyorlardı ona sanırsam. Biz de bir arabaya vurmuştuk, her şey halledildi sandık ama 1 yıl sonra icra davası açılmıştı. Sebebi ise o sürede araç kullanamadığı için hak talep edebiliyor.

Merhaba,

Esasen verilen cevaplar genel olarak doğru tahminler. Ancak etiketlenmişim madem, o yüzden birkaç kelam da ben edeyim.

Şayet konu sahibin sigorta şirketi karşı tarafa "ödeme" yaptıysa, dava yalnızca konu sahibine yöneltildiyse ve dava bir asliye hukuk mahkemesinde açıldıysa, evet kuvvetle muhtemel bu davada bir araç mahrumiyet bedeli veya ikame araç bedeli (ikisi aynı şey) talep edilmiştir.

Araç mahrumiyet bedelinin talep edildiği davalarda davacı taraf elinde varsa araç kiralamaya yönelik ödeme belgeleri sunup gerçek zararı kanıtlayabilse de böyle davalarda şayet bir ödeme belgesi sunulmazsa veya gerçekten araç kiralanmamış olsa bile mahkeme mağdur tarafın aracının ortalama tamir süresini ve mağdurun aracının özelliklerindeki bir aracın kaza tarihi itibariyle kiralanmış olsaydı ne kadara kiralanabilirdi problemini bilirkişi aracılığıyla tespit ettirecek. Çıkan kira bedeli de hesaplanan ortalama süreyle çarpıp hesaplayacak. Yine bilirkişi kazada kimin kusurlu olduğuna dair tespit yapacak. Müterafik kusur varsa, yani birlikte kusur varsa konu sahibin kusur oranına göre hesabı yapacak. Konu sahibinim tam kusurlu olduğuna kanaat getirilirse hesaplaman ücretin tamamı konu sahinine yükletilecek.

Geçmiş olsun.

Asli kusurlu sen değilsen böyle bir hakkı yok ki? Karşı dava açılabilir mi acaba. @Şişman Adam
Konu sahibi asli kusurlu değilse ve karşı taraf tam kusurlu ise zaten ona açılan dava reddedilecek. Konu sahibin bir dava açmasına gerek kalmayacak.

Hocam, kusur %100 bende olarak işlenmiş; o da sanırım arkadan vuran kişi suçlu mantığına dayanarak yapılmış bir şeydir. Kaza esnasında ben kendime göre haklıyım, o da kendine göre haklı.

Durumum olsaydı böyle şeylerle uğraşmayıp direkt parasını atardım ama yok. Benden bir ücret talep edilirse reddedeceğim; üstüme hiçbir şey yok, bir tek motorum var. O da ticari ekmek teknem, onu da alamazlar diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaza tespit tutanağında sizin %100 kusurlu olmanız, tutanağın %100 doğru olduğu anlamına gelmemektedir. Eğer karşı tarafın da kusurlu olduğunu veya bir başka deyişle kusur oranının değişmesi gerektiğini düşünüyorsanız, dava için vereceğiniz cevap dilekçesinde (ki bunun süresi vardır. Kural olarak dava dilekçesinin size tebliğ edildiği günden itibaren 2 haftadır) kusur oranına da itiraz edebilir ve kusur oranının alanında uzman bir bilirkişi tarafından tekrar değerlendirilmesini talep edebilirsiniz. Kusurunuzu azaltmak, ödeyeceğiniz veya mahkum olacağınız bedeli de aşağı çekecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…