Kedi cırmalamasından kuduz bulaşır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3586
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 583
  • Etiketler Etiketler
    kedi

3586

Uzman
Makaleler
40
Otururken yanıma kedi geldi biraz seveyim dedim elimi cırmaladı. İlk başta çok hafif kanadı ama sonradan geçti. Kedilerden kuduz bulaşır mı? Kedi gayet temiz görünüyordu.

-Kuduz bulaşmı ihtimali çok düşük ancak tetanoz gibi enfeksiyonların bulaşma ihtimali daha fazla. Muhtemelen tetenoz aşın vardır ancak son 5 yıl içinde olmadıysan (yaş olarak küçük olduğunu varsayıyorum o nedenle muhtemelen okulda yapmışlardır) bir doz yenilemen gerek.
-Yaranın olduğu yeri sabunla iyice ovalayarak temizle.
-Kediyi takip edebilcek durumda isen 10 gün göz ününde tutmak lazım, kitabi bilgi olarak.
-Kuduz için de 3 doz aşı olacaksın bu dönemde. (kitabı blgi budur)

Ama ben hekim olarak sokakta devamlı kedilerle içiçeyim. Ben yaptırmıyorum. Bu senin alacağın risiktir.

%99 bir şey olmaz ama %1 ihtimal gerçekleşirse olan sana olur. Kontrol ettirmekte fayda var. Sokaktaki hayvanlara da mecbur kalınmadığı sürece temas etmemekte fayda var. Dertsiz başa dert almaya gerek yok.

Otururken yanıma kedi geldi biraz seveyim dedim elimi cırmaladı. İlk başta çok hafif kanadı ama sonradan geçti. Kedilerden kuduz bulaşır mı? Kedi gayet temiz görünüyordu.

Ben kolonya dökmüştüm 3 4 sene oluyor kuduz olmadım. Zavallı minnacık pençesiyle bulaştırmaz merak etme bende de kanamıştı.

Kedi hep bizim binanın önünde.

Aşım var.

Aşıyı kaç sene önce oldun?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt