Bir sorun olmadıysa olmamıştır ama bu Kontil'i ben 5-6 ayda bir alırım. Zaten pek pahalı değildir, 100 TL'den aşağıdır. Baharatlardan bile parazit bulaşabiliyor, garanti olsun diye böyle belli aralıklarla içmekte fayda var. 6'lı bir ilaç, ağızda teker teker çiğniyorsunuz fakat tadı berbat o yüzden mideniz bulanmadan çiğnemeye dikkat edin. 3 tane, 1 hafta sonra da 3 tane şeklinde yapabilirsiniz ya da 6 tanesini de ara arkaya çiğneyebilirsiniz. Senede bir iki defa içme mevzusunu da doktor söylemişti bana.
Hocam bunu peki her gün 1 adet şeklinde mi çiğneyip tüketmeliyiz? Arka arkaya derken tek 1 günde değil yani?

Hocam bunu peki her gün 1 adet şeklinde mi çiğneyip tüketmeliyiz? Arka arkaya derken tek 1 günde değil yani?

Hocam bunu 6 tanesi çok ağır enfeksiyonlarda kullanılıyor. Siz 3 taneyi arka arkaya çiğneyin yani 1 günde, diğer 3 tanesini de 1-1.5 hafta sonra çiğneyin. Buradaki mantık da, eğer enfekteyseniz ve yumurtaları odaya dağıldıysa falan sonradan tekrar kapmayın diye. Normalde bazı enfeksiyonlarda ailece tedaviye başlanıyor ama öyle bir şey yoktur sizde.

Hayvanlar sokakta veya dogada mangal yellemiyorlar, copten kim bilir neler yiyorlar, kim bilir nereden fareler yakalayip kemiriyorlar ve binlerce yildir hayattalar. Ver gec, bir sey olmaz.

Sürekli olmadığı sürede o an hayvanın açlığını gidermek amacıyla verilebilir. Hem protein de almış olur. Sorun yok. Çok zorda kalınca ben de aç bitir salam veriyorum. Baya da seviyorlar. O tarz ürünleri kendim tüketmiyorum ama. İşlenmiş et yeterince zararlıyken Türkiye’deki salamlar salam değil, sosisler sosis değil. İçerikleri çok şaibeli.

Bugüne kadar, kendi sokağımda evimin önüne bir kap koyar kedileri kedi mamasıyla beslerdim. Bu akşam ise evimden uzakta bir sokakta karşılaştığım bir kedi beni yaklaşık 2-3 sokak takip etti. Sanırsam elimdeki cipsi yemk sandığı için sürekli miyavlıyordu ve ben de dayanamadım açık bulduğum ilk marketten mama aradım ama yoktu. Sonra da aklıma salamlar gelince aldım 1-2 tane koydum önüne ama tamamını değil. Bayağı istekli olduğu için verirken elimi de kanattı sağ olsun. Şu an yiyor ama bir vicdan azabı yaşıyorum ama zarar verir de ölürse diye. Başka şansım da yoktu çünkü hayvan açtı ve dışarıda da bu saatte yemek bulması mümkün değildi. Doğru hareketi mi yaptım acaba?
Sorun yok. "Sokak" hayvanı olduğu için zaten hepsinin sonu ölüm olacak. Çöpten yediği artık yemeklerle veya bozulmuş gıdalarla vaktini geçireceğine salamla geçirmiş oldu.
Salamların verilmemesinin başlıca nedeni parazit değil aslında aşırı derecede sağlıksız ve özellikle kedilerde karaciğer yağlanmasına sebebiyet veriyor ama dediğiniz gibi "sokak" hayvanı olduğu için, ne fark eder ki?
Siz iyi olabı yapmışsınız sorun değil.