Kedime aşı yaptırmalı mıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Windows 7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 473

Windows 7

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Merhaba, dün gece yolda yürürken büyük kedilerin saldırdığı bir yavru kediyi kurtarıp sahiplendim. Kaç aylık bilmiyorum ama yavru bir kedi, hemen aşılarını yaptırmalı mıyız? Şu an ekonomik açıdan iyi durumda değiliz.

Dosya Ekleri

• IMG_20240704_234947.webp
    IMG_20240704_234947.webp
    97,5 KB · Görüntüleme: 116
Merhaba, dün gece yolda yürürken büyük kedilerin saldırdığı bir yavru kediyi kurtarıp sahiplendim. Kaç aylık bilmiyorum ama yavru bir kedi, hemen aşılarını yaptırmalı mıyız? Şu an ekonomik açıdan iyi durumda değiliz.
Hocam eğer yapabiliyorsanız kesinlikle yaptırmalısınız.

Aşılar önemli maalesef, tanıdığınız bir veteriner vesaire yok mu?

Hayır yok maalesef ):

Hemen yaptıramasanız bile en azından veterinere gösterin.

Tamamdır hocam teşekkürler.

Hocam eğer yapabiliyorsanız kesinlikle yaptırmalısınız.

İşe gireceğim mecbur o zaman sağ olun tavsiyeleriniz için kedi erkek bu arada adını leo koyduk.

@Lotr Manyağı

Aşı gerekli. Şu anlık yaptırmayacaksanız bile iç ve dış parazitlerini yaptırın sadece. ( Hem sizin sağlığınız hem de Leo'nun sağlığı için paraziter aşılar önemli. Sokak hayvanlarının %90'ında rahatlıkla parazit bulunur. ) Bunun haricinde dışarıya çıkmasına ve dışarıdan gelen hiçbir şeye temas etmesine izin vermeyin. Eve geldiğiniz gibi üzerinizi değiştirin, ayakkabılarınızı ayakkabılığa veya kedinin ulaşmaayacağı bir yere koyun.

Dışarıdan bir hayvanı sevdiğinizde ellerinizi ve hayvanın dokunduğu yeri dezenfekte etmeden Leo ile iletişime geçmeyin. Şu anda yaz mevsimi ve viral hastalıklar yaygın durumda. Özellikle Kedi Gençlik yaygın. Ölümcül bir hastalıktır.

Aşı olsun, iç-dış parazit bakımı olsun, bunlar sadece hayvanların sağlığı için değil onları sahiplenen insanların sağlığı için de önemli.

Mümkün olan en kısa zamanda aşılarını ve diğer bakımları mutlaka yaptır. Bunları yapmak için geçen sürede de kendi sağlığına dikkat et.

Belediye veterinerleri sokak hayvanlarına ücretsiz aşı yapıyor, hatta kendi kedilerimi belediyede kısırlaştırmıştım. Ankara'daysanız Kurtuluş Parkı'nın orada var.

Geri
Yukarı Alt