Kenan5454

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

Size sorularım var;
  • Bu modemde SNR Margin ayarı var mı?
    • Modem: Keenetic Extra DSL AC1200 KN-2112
  • Size attığım ekran görüntüsünde hat değerleri nasıl? SNR Margin'i kaç yapmalıyım? Hatta download 38 upload 9 yazıyordu, o yazılanlara da inanmıyorum, reset atınca farklı rakamlar gözüküyor.
Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

IMG_0506.webp

IMG_0507.webp

IMG_0508.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

Size sorularım var;
  • Bu modemde SNR Margin ayarı var mı?
    • Modem: Keenetic Extra DSL AC1200 KN-2112
  • Size attığım ekran görüntüsünde hat değerleri nasıl? SNR Margin'i kaç yapmalıyım? Hatta download 38 upload 9 yazıyordu, o yazılanlara da inanmıyorum, reset atınca farklı rakamlar gözüküyor.
Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Eki Görüntüle 198978

Eki Görüntüle 198979

Eki Görüntüle 198980
- SNR Margin Ayarı: Keenetic Extra DSL AC1200 KN-2112 modemde SNR Margin ayarı bulunmaktadır. Ancak, genellikle bu ayar otomatik olarak yapılandırılır ve kullanıcı müdahalesine ihtiyaç duymaz.

- Hattaki Değerler:
- SNR Margin: Downstream: 7.5 dB, Upstream: 7.8 dB
- Bu değerler genel olarak kabul edilebilir aralardadır; 6 dB'den düşük bir değer, bağlantı kararlılığında sorunlar yaratabilir.

- Önerilen SNR Margin: Ideal olarak SNR değeri 10 dB üzerindedir. Eğer mümkünse, hat değerlerine göre SNR Margin’i artırmak için modemin yerini değiştirmeyi veya daha kaliteli bir telefon hattı kablosu kullanmayı düşünebilirsiniz.

- Download ve Upload Hızları: Değerler resetten sonra değişiklik gösterebilir. Elde ettiğiniz hızlar, bağlantınızın kurulu olduğu altyapıya bağlı olarak dalgalanma gösterebilir. Daha fazla stabilite için modeminizi belirli aralıklarla yeniden başlatmayı deneyin.

- Tarayıcıdaki Hız Değerlerine Güven: Elde ettiğiniz hızlar genellikle sağlayıcı tarafından doğrulanmakta olup, bunların sıklıkla değiştiğini unutmayın. En doğru hız testini Wi-Fi üzerinden değil, kablolu bağlantı ile yapmanız önerilir.

Sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyarım! Daha fazla teknik bilgi veya detay istiyorsanız, ilgili ekran görüntülerinden herhangi bir değer hakkında ek açıklamalar sağlayabilirsiniz.