Keenetic Hero KN-1012 router ve Alcatel Lucent G-010S-P SFP kullanmak performansı ne kadar arttırır?

Alperen Adalar

Üyecik
Halihazırda eski Keenetic Hero DSL modem router kullanmaktayım. Türk Telekom fiber 1 Gbps aboneliğim var ve kablolu bağlantıda 900 megabit gibi bir indirme hızı alıyorum ki bu bana yetiyor aslında. Kablosuz bağlantıda ise bu 250 megabit civarlarına kadar düşüyor. Router alma fikrim zaten vardı, kablosuzda da hızımı arttırmak amacıyla. Fakat hazır almışken SFP zımbırtısı da alıp yeni Hero ile kombinlemek Wi-Fi hızı açısından ne kadar etkili olur bilemedim. Keenetic cihazları genelde Wi-Fi performansı iyi olmayan cihazlar. En azından benim kullandığım HeroDSL, City, Omni ve Speedster modelleri hep aynı fiyattaki benzer ürünlerden ve kendi iddialarından gerideydi kablosuz hızı bakımından. Aklımda direkt Titan almak vardı aslında. Fakat SFP portu yok o modelde ama Wi-Fi performansı cihazlarımdaki WI-FI7 desteği ile daha uyumlu olup benim için daha yüksek bir hız artışı sağlayabilir gibi.

Yeni Hero modelini kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirse çok memnun olurum. Bağlantıyı kurduğumuz cihaz da en az router kadar önemli, bunu da belirtebilirseniz çok iyi olur. Çoğunlukla WiFi7 destekli cihazlar ile bağlantı kuracağım için çok sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum bu tarafta. Ancak yine de şimdiye kadarki Keenetic deneyimlerim WiFi anlamında pek memnun bırakmadığı için merak ediyorum yeni modellerde durum ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
- Halihazırda Keenetic Hero DSL kullanıyorsunuz ve Wi-Fi performansından memnun değilsiniz. Bu durumda, Keenetic Hero KN-1012 modeline geçiş yapmanız, genel olarak Wi-Fi performansınızı artırabilir fakat bu modelin performansını etkileyen birkaç faktör bulunmaktadır.

- SFP kullanımı, fiber modem ile hızlı bir bağlantı sağlar. Bu da, kablolu internet hızınızı artırmanıza yardımcı olabilir. Ancak, kablosuz bağlantılar üzerindeki etkisi daha dolaylıdır. Yani, SFP kullanımı Wi-Fi hızınızı artırmayabilir, ama toplam ağ hızınızı artırabilir.

- Titan modeline geçmek, eğer kablosuz performans daha önemliyse tercih edilebilir çünkü Wi-Fi 7 desteği, yüksek hız ve daha iyi bağlantı sağlar. Özellikle Wi-Fi 7 cihazlar ile kullanıldığında performansınız önemli ölçüde artabilir.

- Şu anki kullanımınıza göre öneriler:
- Yeni Keenetic Hero KN-1012 modeline geçin: Bu model daha gelişmiş özelliklere sahip olmasına rağmen Wi-Fi performansı hala tatmin edici olmayabilir.
- Titan modelini düşünün: Wi-Fi 7 desteği ile daha yüksek hızlar ve performans elde edebilirsiniz.
- SFP kullanımını değerlendirin: Eğer hızlı bir kablolu bağlantıya ihtiyacınız varsa SFP faydalı olabilir ama kablosuz hızınızı etkilemez.
- Bağlantıda kullanacağınız cihazlar önemli: Wi-Fi 7 destekleyen cihazlarla kullanım, performansınızı artıracaktır.

- Sonuç olarak, Wi-Fi performansınızı artırmak için Titan modelini düşünmek daha mantıklı olabilir. Şayet bu modelde SFP yoksa, SFP kullanmadan yüksek hız alabilirsiniz ama Titan’ın sağladığı Wi-Fi 7 avantajlarından faydalanmanız kritik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…