face067

Üyecik
İyi akşamlar. Yeni modemim olan Keenetic Hopper DSL’de port açmada sıkıntı yaşıyorum. Taşınmadan önce TP-Link modem ile TürkNet statik IP alıp internetteki videolarla kolayca port açmıştım. Lakin taşınınca mecbur (eski bina olduğu için eve gelen tesisatın yenilenmesi gerekiyordu, kendilerinden hat açtırmadığım için 3 ay hattı yenilemediler) TürkNet’i kapatıp TTNET’ten yeni başvuru yaptım. 3 gün içinde yeni hat çekip apartman içine kadar getirdiler. TTNET’ten yeni hat açılışı yaptım, statik IP aldım ve modemi de Keenetic ile değiştirdim. TTNET tarafından mesajla IP adresi gönderildi ama o adresi nereye kaydedeceğimi bulamadım. TTNET müşteri hizmetlerini aradım, bir yere yazmanıza gerek yok, otomatik algılanıyor dedi. Pek inanmadım ama mecbur inanmış gibi yaptım. Modemin port açma sayfasından TP-Link’teki gibi açmaya çalıştım ama bir türlü port açılmadı. Port kontrol sitelerinden kontrol ediyorum, bir türlü açılmıyor. Amacım torrent için port açmak. Port kontrolü sayfasındaki IP adresi ile TTNET’in bana gönderdiği adres de farklı. Acaba bana statik IP verilmediği için mi port açamadım? Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle tanımlanıp tanımlanmadığını direkt şuradan anlayabilirsiniz:
1767999051036.webp

Burada WAN IP yerine direkt bir IP adresi yazıyorsa tanımlanmış demektir. Olası durumda dilerseniz bağlantıyı yeniden başlatmanızı öneririm. Muhtemelen o zaman tanımlanacaktır. Port yönlendirme içinse soldan port yönlendirme sayfasına girdikten sonra şöyle yapacaksınız:
1767999135599.webp

Kuralı etkinleştir tikini işaretleyeceksiniz, girişi artık nereden internet alıyorsanız onu ayarlayacaksınız, çıkışı da bilgisayarınız yapacaksınız. Ardından protokolünüzü seçip tek port işaretli şekilde aşağıdaki kutucuğa torrent portunuzu yazacaksınız ve kaydedeceksiniz. Kuralın açık olduğuna emin olun. En sonda ise OpenPortChecker sitesinden portun çalışıp çalışmadığını da kontrol edin.