Keenetic Hopper KN-3811'e SQM kurulabilir mi?

kadirozen

Çalışkan
Merhaba. Keenetic hopper KN-3811 router aldım. Intelliqos ayarını yaptığımda 1.000 Mbps hızım 400'e düşüyor ve çoğu zaman bufferbloat işlemini bile başarıyla gerçekleştiremiyor. @Recep Baltaş beyefendinin hopper incelemesinde QoS ayarını yaptıktan sonra 800'e kadar düşüldüğü ve bufferbloatta A+ aldığı görülüyor. Bizim neden 400 Mbps aldığımızı anlamıyorum. Farklı bir program vs. mi kullanılıyor? Eğer öyleyse bizimle de paylaşılırsa sevinirim.

Başlık için yorumluyorum. Evet, OpenWrt, KN-3811'i destekliyor. SQM kullanabilirsin.

Techolay'ın incelemesinde PPPoE yerine doğrudan dinamik IP seçeneği seçilmiş. Yani ana PPPoE router olarak kullanılmamış. O yüzden 800 Mbps almış olabilir.

Hopper, Hopper DSL, Hero ve Challenger modellerinde kullanılan MT7981B işlemci PPPoE Cake SQM ile en fazla 200-250 Mbps stabil hız sunabiliyor. 250 Mbps'in üzerine çıkınca ya tam hız alamıyorsunuz ya da Bufferbloat artıyor.

Bu yüzden ya MT7988D tabanlı Titan modeline yönelmeniz ya da (tavsiyem) Raspberry Pi 5 alıp OpenWrt kurup bir router yapmanızdır. Çünkü MT7988D bile 1 Gbps PPPoE Cake SQM'i ucu ucuna yapabiliyor. En ufak OPKG ile ek yazılım eklemesinde sorun tekrar karşınıza çıkar.

@NYTMARE

@kadirozen bu yorumdaki gibi Pi 5 2 GB modelini alıp onu router olarak kullan.

Teşekkür ederim. Gerek kalmadı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-01-24-19-17-47-397_com.android.chrome.webp
    899,9 KB · Görüntüleme: 67
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…