Keenetic modem, 1000 Mbps internette düşük hız veriyor

pawrien

Çalışkan
Selamlar,

Fiber geleli 1-2 hafta oldu. Dandik bir ZTE modem verdiler lakin kendi Keenetic modemimi birkaç ayarla takıp kullanmaya başladım. Ethernet ile PC'ye bağladığımda ZTE modemden bi' 40-60 Mbps daha yüksek alıyorum. Ek olarak bufferbloat ayarlarım falan da yapılı, yani dört dörtlük ama iş Wi-Fi'ye gelince benim Keenetic patlıyor.

Odaya geçiyorum (7-10 metre en fazla) ve 30 - 70 Mbps civarına düşüyor. Modemin dibinde ise 400-700 Mbps arası alıyorum; ama ZTE modemi takınca aynı yer veya daha uzaktan 400-500 Mbps alıyorum.

Bunun nedeni ne olabilir, nasıl çözebilirim?

Paketim 1000 / 50 Mbps.

Keenetic'te QoS ayarı açık ama sadece uploadı etkiliyor; download kısmı boş, yani orada ağ donanım hızlandırıcısı ayarı sayesinde maksimum hızı alabiliyorum.

Düşünceme göre Wi-Fi'deyken 2.4 GHz'e bağlatıyor otomatik ama onu kapatıp sadece 5 GHz'yi açtığımda aynı mesafeden ölçtüğümde evet iyileşme oldu ama en fazla 200-250 Mbps görüyor, asla ZTE modem gibi olmuyor.

Birkaç ayar denedim ama etkisi yok, ne yapacağımı bilemedim.

ZTE modemde ping aniden fırlıyor, oyunlarda sinir ediyor. Abim de Keenetic'in hızı düşük diye ZTE'yi taktı.

Çözüm önerisi olan var mı?

QoS'u kapatıp öyle hız testi yap normal çıkacak engelliyor.

Laptop mu kullanıyorsunuz ve Wi-Fi kartınız nedir?

Laptop mu kullanıyorsunuz ve Wi-Fi kartınız nedir?
aslında sorun tek bir cihazda değil wifi ile bağlanan tüm cihazlarda. son model samsung tablet de, telefon da, çin malı redmi telefon da aynı sonucu veriyor aşağı yukarı. keenetic'de düşük, zte'de yüksek.
ama pcde ethernet kablosu ile keenetic'de dediğim gibi 40 - 60 mbps daha yüksek ve bufferbloatsız hız alıyorum.

O modemle alacağın Wi-Fi hızı 500 Mbps civarları olur uzaklaşınca onu da alamazsın.
hocam modem civarında 600 mbps üzeri alıyordum yanlış değilsem. şu an takma şansım yok ama modem yakınındayken zte modemin verdiği hız veya daha yükseğini alabiliyordum modem yanında. yanılıyor da olabilirim bayağı şeyi test etmiştim çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…