Rehber Keenetic modemlerde CRC/FEC/HEC hatası görüntüleme eklentisi

vuenxx 1

Gelişen
Keenetic modemlerde CRC, FEC ve HEC gibi hataları doğrudan göremiyoruz. Bunun için "192.168.1.1/a" adresine girip içerisine "more proc:/driver/ensoc_dsl/dsl_stats" komutunu yapıştırmamız gerekiyor. Eskiden bunun için birkaç eklenti vardı fakat artık çalışmıyorlar.

Ben de çalışmayan eklentileri gördükten sonra Keenetic Speedster DSL modemim için bir eklenti geliştirdim. Geliştirdiğim eklenti ile kolaylıkla modemin size normalde doğrudan göstermediği bilgileri görebiliyorsunuz.

Projeyi sadece kendi bilgisayarımda denediğim için hatalar olabilir, eğer bunları Github üzerinnden veyahut bu konu üzerinden bildirirseniz en kısa sürede çözmeye çalışırım.

Eklentinin indirme bağlantısı (GitHub): GitHub - vuenxx/keenetic-dsl-statistics: Keenetic modemlerde CRC, FEC, HEC durumlarını görüntülemek için yapılmış bir Chrome eklentisi.

ANA SAYFA ÜZERİNDE HATALARI GÖRMEK

Gelin sizlere bu eklentinin sunduğu özelliklerden bahsedeyim. Modemin arayüzüne girdiğimizde bizi karşılayan ana sayfada İnternet sekmesinde artık CRC, FEC ve HEC hataları gözüküyor. Bunu isterseniz eklentinin ayarlarından kapatabiliyorsunuz. Fakat açık bırakmanızı öneriyorum (zaten açık geliyor) çünkü direkt ana sayfada hataları görmek çok kolay oluyor.

DSL İSTATİSTİKLERİ ARTIK DAHA DETAYLI​

Yönetim > Tanılama > DSL bölgesine "Detaylı DSL İstatistikleri" butonunu ekledim. O butona bastıktan sonra sizleri hattınız hakkında bilgiler sunan bir grafik karşılıyor. Eğer grafik size istediğinizi vermiyorsa hemen sağ üstüne "Ham Çıktıyı Göster" butonu ekledim ve tıkladığınızda direkt olarak json formatında tüm hat bilgilerinizi görebiliyorsunuz.

Eğer projeyi beğendiyseniz Github üzerinden indirip kurabilirsiniz. Destek çıkmak için ise yıldızlamanız yeterli

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…