Keenetic Titan BE7200 modemde OPKG/SSH kurulumu ve firewall engeline takılma sorunu

seadeq

Çalışkan
Öncelikle herkese merhaba. Recep Bey başta olmak üzere, internetteki, çevremdeki ve diğer kullanıcı yorumlarını dikkate alarak Keenetic markasını yeni evimde tercih ettim. 1000 Mbps TT altyapısındaki vasat modemi devre dışı bırakıp bu şık modem/router'ı devreye aldık. Recep Bey’in YouTube’daki örnek kurulum videosu ile güzelce kurulum yaptım ve Wi-Fi 7 standartlarında kablosuz yayını alabildim. Her şey buraya kadar mükemmel!

Şimdi gelelim işin içinden çıkılmayan kısmına...

Opkg işlemleri için internette bir ton kaynak var, lakin modemin yeni olması sebebiyle işlemci mimarisini bile sormak zorunda kaldım (aarch64, mipsel, mips vb.). Keenetic Türkiye destek hattını arayıp sorduğumda bana sadece işlemci modeli söylendi. Açıkçası bir son kullanıcı olarak ben işlemci adını duyup da "hmm, aarch64 bu" diyecek bilgiye sahip değilim.
Deneme yanılmayla bunu da çözdükten sonra sıra SSH işlemlerine geldi... Sonuçta Zapret kuracağız ya! SSH’ı bileşenler kısmından kurdum, PuTTY ile bağlanmayı denedim... Bir de ne olsun? Tık yok. Telnet ile bağlanınca root hesabına erişim yok.

Hadi dedik, tekrar arayalım. Bu sefer de alakasız cevaplar verildi. Keenetic TR forumundaki Zapret rehberini hazırlayan arkadaşa Telegram’dan ulaştım, o da yardımcı olamadı. En son network konusunda bilgili bir arkadaşa danışıp modem konsolundan komutlarla SSH’ı aktif ettik. Bu sefer de nmap ile tarayınca “filtered SSH” sonucu veriyor.

Bunu çözmek için firewall’ı kapatmaya çalıştık. Müşteri hizmetlerini tekrar aradık. Tahmin edin sonuç?

"Biz size e-posta üzerinden firewall kapatma kodlarını iletelim, çözülür." dediler. Her şey çözüldü derken ne e-posta geldi ne başka bir şey... Ha geri bildirim adına iki de bir e-posta atıyorlar, hizmetten memnun kaldınız mı diye...

Açıkçası modem güzel: kablosuz hızı, kapsama alanı, işlemcisi ve RAM’i ile gayet başarılı. Ama destek konusunda yardımcı olacak pek kişi yok. Yabancı forumlarda genelde Rusça içeriklere rastladım, en azından kullandığım model için...

Zapret, USB’den hard disk bağlama, IoT gibi birçok projem varken şimdi hepsi sekteye uğradı.

Şimdi gelelim foruma neden yazdığıma... Recep Bey’in samimi videoları ve çözüm odaklı yaklaşımını bu forumda da sürdüreceğine inandığım için; ayrıca halihazırda bilgili arkadaşların bu forumda takıldığını düşündüğüm için...

Ufak bir yardım hiç sırıtmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden bu kurulumu nasıl yapıyordunuz ?

Hocam 9000 TL'ye öyle bir cihazı almakla zaten büyük hata yapmışsınız Wi-Fi 7 hızı olarak çok düşük hız veriyor ve yazılım olarak Keenetic cihazları OpenWrt cihazlardan çok daha kısıtlı eğer 1 Gbps internet kullanıyorsan mercusys MR90X alıp cihaza OpenWrt kurup öyle kullanın 3 kat daha ucuz ve yazılım olarak çok daha iyi bir deneyim elde edersiniz ayrıca SQM kullanarak bufferbloat sorununuz varsa onu da çözersiniz.

Eskiden bu kurulumu nasıl yapıyordunuz?

Demek istediğinizi anlayamadım, normal modem kurulumu -> opkg -> entware kurulumu vb. yaptım ama işin içinden çıkamıyorum açıkçası.

Açıkçası tavsiyeler üzerine aldım ve 155 m^2 evimde hemen hemen her yerde 750 Mbps kablosuz görüyorum. 14 gün geçmeden iade etmemi mi tavsiye ediyorsunuz?

Evet iade et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…