KeePassXC ve Bitwarden güvenilir mi?

Makaleler
1
Yer
Ankara
KeePassXC ve Bitwarden güvenilir mi? İşleyişleri tam olarak nedir? Günümüzde sürekli hesap çalıntıları ve veri sızıntıları olduğunu düşünürsek artık bir şifre yöneticisi kullanmayı düşünüyorum. Karşıma bu iki seçenek çıktı ama tam olarak nasıl işlediklerini anlayamadım. Güvenebilir miyiz?

Keepassxc tamamen localde çalışır ve açık kaynak bir yazılımdır sonuna kadar güvenebilirsin.

Peki bilmediğim için sormak istiyorum. Format atmak gibi bir durum yaşanırsa ne oluyor? E-postam üzerinden tekrar kullanmaya rahatlıkla devam ediyor muyum?

Hayır tamamen localde çalıştığı için sunucularında hiçbir veri bulundurmuyorlar ana şifre dosyasını sizin yedeklemeniz gerekiyor. Bitwarden ise sunucuları üzerinde çalışıyor onda veri yedeklemenize gerek yok sizin için her şeyi saklıyorlar.

Hocam ikisi de güvenilirdir, bende yeni şifre yönetici kullanmaya başladım. Ben güvenliğe takıntım olduğu icin keepass kurdum lokalde çalışıyor diye size de tavsiye ederim kullanmaya başlayalı 1 2 ay oldu.
Bitwarden'da güvenilirdir.

Bir sunucu kiralayıp self-host ile Vaultwarden de kurabilirsiniz içine, Bitwarden'in sunucularına güvenmiyorsanız ücretsiz bir şekilde (sunucu kiralama parası haricinde) kullanabilirsin.
Veya eski, kullanılmayan bir bilgisayarı sunucuya dönüştürüp tamamen ücretsiz ve güvenli bir şekilde kullanabilirsin.

Peki bilmediğim için sormak istiyorum. Format atmak gibi bir durum yaşanırsa ne oluyor? E-postam üzerinden tekrar kullanmaya rahatlıkla devam ediyor muyum?

Hocam keepass size bir, .kdbx dosyası oluşturuyor. Şifreleriniz orada tutuluyor o dosyayı silmediğiniz sürece formatdan sonra uygulamayı açıp o dosyayı açarsanız erişirsiniz.

İkisi de açık kaynaklı ikisi de güvenilirdir. Bitwarden kendi sunucularında depolar, Keepass lokal de çalışır. Görünüm ve kullanım kolaylığı açısından Bitwarden derim.

Apple Passwords kullanılır mı alternatif olarak? Yoksa Bitwarden düşünüyorum ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…