Rehber Kendi bilgisayarınıza Deepseek-r1, Deepseek V2 ve Deepseek V3 kurun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Black Plague
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    kendi

Öncelikle Deepseek tamamen açık kaynak kodlu bir proje. Projelerin arasında 1 trilyon parametreye sahip bir model olduğunu belirtmemişler. Benim sistemim 10bin TL'lik bir laptoptan ibaret: i5-1135G7 2.42GHz, 8 GB DDR4 RAM, Intel Iris Xe (4 GB), 500GB Samsung SSD'den ibaret bir şey fakat 7 milyar parametreye sahip model çalışıyor. Çok hzlı değil fakat çok yavaşta değil, orta hızda. Aynı zamanda Deepseek'in 32 milyar parametre ve üstü modelleri iyi bir şekilde Türkçe konuşuyor diye biliyorum.

Eğer Türkçe konuşmasına takıntılıysan gemma 2 ve llama3.1 kullanabilirsin.

Not: Deepseek'in düşük parametreye sahip modelleri İngilizce'ye ayarlı fakat Türkçeyi de yarım yamalak da olsa konuşuyor ve anlıyor.

Orasını bilemem, kendilerine kalmış. Fakat şu anda sunucularında kullandığı modeller en son yayınladıkları modellerin aynısı. Zaten yeni bir model yaptıklarında direk yayınlıyorlar.

Son düzenleme:
Gemma 2 9B'yi indiriyorum.

DeepSeek R1 7B modeli Türkçe'de çok fazla yazım hatası yapıyor. Normal mi?

Evet normal, eğer adam akıllı Türkçe konuşmasını istiyorsan 32b ve 70b modellere bakman lazım. Modeller İngilizceye ayarlı.
32B'yi localde düzgün çalıştıramam ki. Önerdiğiniz Türkçe yazmayı becerebilen bir model var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…