Herkese iyi Sosyaller, 17 yaşındayım liseden bu sene mezun oldum, gelecek kaygısı yüzünden kafayı yemek üzereyim. 2 aydır kepçe operatörü çıraklığı yapıyorum ama aklımda bir sene mezuna bırakıp inşaat mühendisliği okumak var. Babamda müteahhitlik yapıyor, beraber çalışmak cazip geliyor. Sizce hangisi daha mantıklı?
Cazip gelen seçenek daha mantıklı, kesinlikle daha mantıklı. Daha ne, hazır iş imkanı elinde işte her ne kadar atamaları yüksek olmasa da sana iş hazır.
Cazip gelen seçenek daha mantıklı, kesinlikle daha mantıklı. Daha ne, hazır iş imkanı elinde işte her ne kadar atamaları yüksek olmasa da sana iş hazır.
Herkese iyi Sosyaller, 17 yaşındayım liseden bu sene mezun oldum, gelecek kaygısı yüzünden kafayı yemek üzereyim. 2 aydır kepçe operatörü çıraklığı yapıyorum ama aklımda bir sene mezuna bırakıp inşaat mühendisliği okumak var. Babamda müteahhitlik yapıyor, beraber çalışmak cazip geliyor. Sizce hangisi daha mantıklı?
Insaat muhendisi olmayi asla ama asla onermem normal sartlarda ama baban müteahhitlik yapiyormus zaten. Onun yaninda calisacagin icin mezun olduktan sonra is bulma vb. gibi dertlerle ugrasmayacaksin. Yani bugun aslinda insaat muhendisligi icin en buyuk problem olan is bulma, bulsan da calisma sartlarinin zorlugu gibi konulardan direkt siyrilacaksin. O yuzden okunur.
Insaat muhendisi olmayi asla ama asla onermem normal sartlarda ama baban müteahhitlik yapiyormus zaten. Onun yaninda calisacagin icin mezun olduktan sonra is bulma vb. gibi dertlerle ugrasmayacaksin. Yani bugün aslinda insaat muhendisligi icin en buyuk problem olan is bulma, bulsan da calisma sartlarinin zorlugu gibi konulardan direkt siyrilacaksin. O yuzden okunur.
Evet hocam araştırdım bende en büyük sıkıntı iş bulma sorunuymuş. Ama benim cevremdeki çoğu insan inşaat işiyle uğraşıyor babamin yanı olmasa bile inşaat işiyle uğraşan çok kişi var çevremde.