Kernel Power 41 overheat

çobansıpor

Uzman
Öncelikle merhaba, yaklaşık 1 yıldır Kernel Power 41 sorunuyla uğraşıyorum. Bir oyuna girdikten yaklaşık 10 15 dakika içerisinde bilgisayar kendisini resetliyor. CMD'de DISM scanhealth ve restorehealth komutlarını çalıştırınca düzeliyor. İşlemcinin boştaki sıcaklığı düşüyor, görselde komuttan sonraki boşta sıcaklık değerleri var. Bilgisayarı resetledikten sonra bu değerler 60 70'lere çıkıyor, geri komut çalıştırınca düzeliyor.
Bu yüzden de sorunun overheat olduğunu düşünüyorum. Format attım, chipset güncelledim ama düzelmedi. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Bilgisayarı 9. kattan atmama az kaldı

@Recep Baltaş abi el atar mısın?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar boşta ısınıyorsa bu normal değil ancak stok fanla yazın yüksek sıcaklıklara erişilebilir. İşlemci güç tüketimine bakmak lazım.

Programdaki ppt göstergesiyle.

PC yeniden başlatıp ssini atacağım.

Programdaki PPT göstergesiyle.
60 70 civarı çalışıyor ss alamadım maalesef alacakken reslendi

Programdaki ppt göstergesiyle.

Şu anda 60 70'den düştü 18 30 40 git gel çalışıyor sorun MHz'de olabilir mi bir anda 600'den 1500e fırlıyor MHz düştüğünde sıcaklıkta düşüyor.

Son düzenleme:
PC yeniden başlatıp ssini atacağım.

60 70 civarı çalışıyor ss alamadım maalesef alacakken reslendi
Benim gördüğüm en kötü işlemci bile boşta o kadar çalışmaz. 88 Watt'ın 70%'i 60 Watt demek. Bence bilgisayarınızda virüs falan var, yapay olarak boşta o kadar artırmanın bir yolunu ben göremiyorum.

Şu anda 60-70'den düştü 18-30-40 git gel çalışıyor sorun MHz'de olabilir mi? Bir anda 600'den 1500e fırlıyor MHz düştüğünde sıcaklıkta düşüyor.
Bilemedim.

Format attım formatlı hoide bile çökmüştü ancak dediğim gibi işte komutları çalışınca sorun ortadan kalkıyor

herhangi bir overclock yapılmış olabilir mi ramdir vs nasıl varsayılana çevirebilirim bios ayarları varsayılanda ama

Bilemedim pek. Bahsettiğiniz komutlar hangisi?
  1. dism /online /cleanup-image /scanhealth
    dism /online /cleanup-image /restorehealth

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…