Kernel Power 41 overheat

Hocam Kernel Power 41 genellikle PSU sorunudur nadirde olsa ekran kartı kaynaklı da olabilir. Çözüm: Kernel-Power 41 Hatası

Hocam evet biliyorum ancak dediğim gibi sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünmüyorum overheat ile alakalı PC kapandığında Valorant'ta bile 80 85 derecelerde oluyor.

Bilemedim pek. Bahsettiğiniz komutlar hangisi?

Komut yazmadım 20 dk gta oynadım reslendi az önce açıldığında 80 derecedeydi şu an durum böyle.

Son düzenleme:
Anladım, o zaman sorun ekran kartında diye düşünüyorum. Ekran kartı mı 80-85 derece oluyor yoksa işlemcin mi?
Birde sistem özelliklerinizi paylaşırsanız çözüm açısından daha iyi olur hocam.

Eğer işlemciyse 80 derecelerde bu sorun olmaması lazım.

İşlemci oluyor ama anlık sıcaklık artışı olarak düşünüyorum ekran kartım çok ısınma yapmıyor.

İşlemci oluyor ama anlık sıcaklık artışı olarak düşünüyorum ekran kartım çok ısınma yapmıyor.

Anlık sıcaklık artması Kernel Power hatası yapmaz ki hocam. 80 derecelerde öyle güç kesecek kadar veya hata verecek kadar çok yüksek bir değer değil. Bence OCCT ile güç kaynağınızı test edin hata kapanma veya aynı hatayı alırsanız sorun PSU olabilir. Sorun olmaz ise sadece işlemciyi test yapabilirsiniz sorunun kaynağını bulmak için.

PSU'da evet kapanma oluyor ama sadece işlemcidede oluyor ekran kartı testinde kapanma olmuyor.

PSU'da evet kapanma oluyor ama sadece işlemcidede oluyor ekran kartı testinde kapanma olmuyor.

Hocam bende "Kernel Power 41" hatasının işlemci kaynaklı da yaşanabileceğini ilk defa sizden duydum. Maalesef bu konu hakkında pek bir fikrim yok, geçici çözüm olarak işlemcinizin kullanımını sınırlayabilir veya undervolt işlemi yapabilirsiniz ama söylediğim gibi işlemci kaynaklı dediniz, benim işlemciler ile alakalı pek bir bilgim yok. Bilgili arkadaşlar daha detaylı yardımcı olabilir.

maalesef undervoltta bazen işe yaramıyor gerçekten anlayamadığım bir sorun anakartı servise göndermeyi planlıyorum aynı zamanda işlemciyide götürmek istiyorum ama işlemcinin garanti belgesini bulamadım

Az önce valoranttaydım bilgisayar kapandı yine şimdi yine Valorant'a girdim 80 derecelerdeydi komutları çalıştırdım 59 60 gidiyor cidden birisinin el atması lazım yani olmuyor böyle.

Son düzenleme:
herhangi bir overclock yapılmış olabilir mi ramdir vs nasıl varsayılana çevirebilirim bios ayarları varsayılanda ama

Hocam BIOS ayarlarınızı sıfırlamak istiyorsanız anakarttaki BIOS pilini çıkartıp takınca sıfırlanıyor. Onun dışında işlemci değişerek çözebilirsiniz belki, mecbur çözüm bu diye duruyor. Bu konuda pek bilgim yok.

itopya teknik servise gönderdim bakalım eğer çözemezlerse vs parça değişimi yaparak deneme yanılma ile çözeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…