Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
2 hafta önce Intel Arc B580 ve 14400FLI DDR5 sistem aldım. Hunt Showdown'dan tutun Marvel Rivals'a hatta RDR2'yi bile sorunsuz oynarken. En az 6-7 oyun oynadım bu arada, crash almazken bu oyunlarda, Kingdom Come: Deliverance 1'de crash yiyorum. Hatayı aşağıya bıraktım. Dediğim gibi bu oyun dışında hiç crash yemedim ama bu oyun crash veriyor sebebi ne olabilir?

Driverlar BIOS vs hepsi güncel. Visual C dahil yükledim, dosyaları doğruladım fakat yine de crash yiyorum. Hatayı aşağı bırakıyorum. Bu arada ayarları yüksekden düşüğe çekince 5 dk oynatıyor ama yüksekte kalırsa oyuna giriyorum oyun içinde 30 saniye sonra atıyor.

Dosya Ekleri

• Hata KCD.webp
    Hata KCD.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Deneyeceğim en kısa zamanda hocam.

@Recep Baltaş
Sorunu çözdüm 2 saattir de oynuyorum herhangi bir crash de yemedim. Gelişmiş ekran ayarlarından Hz'yi 75'e çektim ve sorun ortadan kayboldu 100 FPS üstünde oyun crash hatası veriyor. Yüksek ayarlarda gayet de oynuyorum şu an. Bir de Intel grafik ayarlarından düşük gecikme modunu aktif ettim. Şu anlık sorun gözükmüyor.

Kısacası bu sorunu yaşayan varsa oyuna girmeden önce görüntü ayarını 75 Hz'ye çeksin oyundan çıktıktan sonra da 180 Hz'ye tekrar alsın sorun çözülüyor.

Oyun 75 Hz ve altında crash vermiyor üstünde sıkıntı yaratabiliyor. O açıdan 75 Hz ile oynamak zorundayız hiç oynamamakdan iyidir ve oyunu çok sevdim akıyor vallahi.
Undervolt yapın derim bu oyuna girmeden önce.

Bir de Intel ekran kartında sürücü önemli. Sürücünüz güncel mi?

Hocam sıcaklıklar hem GPU hem CPU için 60 dereceyi geçmiyor.

Evet sürücümü dün güncelledim sonuç yine aynı. Hem eski sürücü hem de yeni yine de crash veriyor. Bir başka Cry Engine oyunu olan Hunt Showdown da 50 saati devirdim ama hiç crash vermedi.

Deneyeceğim en kısa zamanda hocam.

@Recep Baltaş
Sorunu çözdüm 2 saattir de oynuyorum herhangi bir crash de yemedim. Gelişmiş ekran ayarlarından Hz'yi 75'e çektim ve sorun ortadan kayboldu 100 FPS üstünde oyun crash hatası veriyor. Yüksek ayarlarda gayet de oynuyorum şu an. Bir de Intel grafik ayarlarından düşük gecikme modunu aktif ettim. Şu anlık sorun gözükmüyor.

Kısacası bu sorunu yaşayan varsa oyuna girmeden önce görüntü ayarını 75 Hz'ye çeksin oyundan çıktıktan sonra da 180 Hz'ye tekrar alsın sorun çözülüyor.

Oyun 75 Hz ve altında crash vermiyor üstünde sıkıntı yaratabiliyor. O açıdan 75 Hz ile oynamak zorundayız hiç oynamamakdan iyidir ve oyunu çok sevdim akıyor vallahi.

Son düzenleme:
Çözüm
Korsan olunca dosyalarında hangi yıl çıktıysa o yıla ait Microsoft Visual C++ sürümü oluyor. Yüklü olmayan bir sürümden kaynaklı olabilir. Steam'den direkt yükleniyordur gerçi ama belki sorun olmuştur. Benim mesela aşağıdaki sürümler yüklü. Kingdom ben de oynuyorum ve sorun yaşamıyorum. Paylaştığım sürümlerden yüklü olmayanı bulup yükleyebilirsin. Sorunu çözdüm demişsin gerçi fakat yama gibi olmuş biraz. Hertz düşürme olayları vs. Yine de söylediğim aklında bulunsun. İyi oyunlar.

1745320751691.webp

Korsan olunca dosyalarında hangi yıl çıktıysa o yıla ait Microsoft Visual C++ sürümü oluyor. Yüklü olmayan bir sürümden kaynaklı olabilir. Steam'den direkt yükleniyordur gerçi ama belki sorun olmuştur. Benim mesela aşağıdaki sürümler yüklü. Kingdom ben de oynuyorum ve sorun yaşamıyorum. Paylaştığım sürümlerden yüklü olmayanı bulup yükleyebilirsin. Sorunu çözdüm demişsin gerçi fakat yama gibi olmuş biraz. Hertz düşürme olayları vs. yine de söylediğim aklında bulunsun. İyi oyunlar.

Eki Görüntüle 142731

Hocam o dediğiniz sürümler yüklü ve oyun orijinal zaten. Neyse ki halletim zaten 75 FPS benim için kafi kingdom come için. Tabii 144 ve üstü alıyorum normalde o şekilde oynamak vardı ama dediğim gibi hiç oynanamaktansa 75 FPS de oynarım benim için 60 FPS ve üstü yeterli zaten. Yine de teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör: