Kiralık daire, eşyalı mı yoksa eşyasız mı tutulmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ornitorenk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 256
  • Etiketler Etiketler
    daire

ornitorenk

Uzman
Arkadaşlar kendi şehrimden uzak bir yerde işe başlayacağım yakında. Aklıma takılan soru bu oldu. Tutacağım evi eşyalı mı tutayım yoksa eşyasız mı? Eşyalı kiralık daireler 3-4K daha pahalı. Şimdi eşyalı evin avantajı direkt bavulunu alıp gidiyorsun. Eşya taşıma derdi yok. Evden çıkacağın zaman eşyaları satma derdi yok. Fakat bu eşya olayını sıkıntı etmesinler o kafama takıldı. Yani sen benim eşyamı kırdın bozdun vs ile de uğraşmak da istemiyorum. Gideceğim yerde minimum 2 yıl duracağım garanti olsa aslında eşyasız ev tutar eşyaları kendim alırım ama 5-6 ay sonra çıkma durumum da olabilir.

Sizce hangisi mantıklı? Eşyalı evde çok sıkıntı yaşar mıyım bu eşyaya zarar verdin konusunda?

Eşyasız tutun.
Eşyanın kendinize ait olması daha iyi.

Son düzenleme:
Ben 3 yıldır eşyalı bir evde kalıyorum ve çok memnunum halimden. (Her an taşınacağım için ne taşıma derdim ne de satma derdim var.)

Bana kalırsa eşyalı ev kesinlikle daha iyi olur senin durumun için de. Ev sahibini biraz tanıyıp nasıl bir insan olduğunu anladıktan sonra eğer garipse hatta iyiyse bile oturmadan önce mutlaka tüm odaların fotoğraflarını çek, kırık olup olmadığını kontrol et. Daha sonra bu görselleri sözleşmeye eklet ki gelecekte vay efendim kırdın ettin çaldın derse sözleşmede görsün ne olduğunu. (Eskimeye bağlı bozulması durumunda sen sorumlu değilsin. Ev sahibi kendisi yaptırmak zorunda.)

Gerçekten de zarar verdiysen depoziton yanar tabii.

5-6 ay sonra ne olacagi belli olmadigi icin esyali tutabilirsin. Fakat benim onerim eger duzgun bir daire ise ilk etap olarak 2.el yatak ve baza alman sadece 1 oda dizmen kendine. Daha ucuza gelecegini dusunuyorum. Gecen bende bir esyali ev baktim emlakci giristi 75 bin lira istedi şaka gibi. Ayrica senet yapacaginu soyledi esyalari toplasan 30 bin etmez. 75 bin liralik senet yapacaj dolandirici çakal.

Aradaki farkı vermek yerine Mediamarkt,Hepsiburada gibi yerlerden 9 taksitle eşya almak daha mantıklı. Artık önceki gibi değil. Eve kadar çıkarıyorlar. Çıkardıkları yerden servis kurulum yapıyor. Tabi ki elektronik şans işi ama eşyalı evdekinin durumu da önemli. Çamaşır makinası kıyafetlere leke yapsa bile zehir olur. Giderken o zamanın enflasyonuna göre birilerine satarsın veya durumuna göre birilerine verirsin. Bu yüzden eşyasız daha mantıklı geliyor. Ama şehri bilmiyorum 1 yıl sonra başka bir lokasyona taşınırım gibi düşüncen varsa eşyalı daha mantıklı. Bu sefer nakliye ücretiyle pahalıya gelir. Sana bağlı bir durum.

Esyali eve cikman daha mantikli olur tasinma durumun varsa. Esyayla tasinmasi dert oldugu gibi nakliye ucretleri de ucuz degil. Ben Adana'da 1 yil esyali evde kaldim ev sahibi sagolsun iyi bir insandi eve girdikten sonra 1 ay icerisinde camasir makinesi ve buzdolabi bozuldu adam sifiriyla degistirdi hemen. Evi tutmadan once her seyi kontrol et, kirik - bozuk esya varsa ev sahibine bildir. Esyalarin resimlerini cek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…