K. Tuborg öğrencilik zamanlarında çok içmiştik ama ilk defa bira içiyorsan çarpabilir biraz ağır bir tadı ve etkisi var ilk kez içiyorsan kusabilirsin. Şimdiki aklım olsa elimi sürmem, hem çok pahalılar hem bir esprisi yok genel olarak alkol tüketimi de zararlı ve havalı bir eylem falan da değil. Karışmak haddime değil ama tavsiye istersen tadını bile merak etmeye gerek yok.

Efes malt ic. Ben cok seviyorum bunu icimi yumusak. Bazen arkadasimla bulustugumuzda iciyoruz ayda yilda bir. Soyledigin biralar cok acıdir yeni baslayana gore ve bitiremeyebilirsin. Ayrica alkol miktari cok yuksek oldugundan evde yalniz icmeyi dene. Disarida icersen ve hassassan alkole karsi hic beklenmedik durumlar yasayabilirsin. Afiyet olsun.

Efes Extra daha metalik ve yorucu tada sahip, ilk kez içen birisini daha çok zorlayacaktır. Kırmızı Tuborg'ta ise malt aroması çok daha baskın, içimi Extra'ya göre daha yumuşak. Kırmızı Tuborg daha iyi maskeliyor alkol tadını. İkisinden de ilk içimde hoşlanacağını sanmıyorum, tat profilin oturmadan yüksek alkollü biraları sevmen zor. Alkol tadına hassas olduğunu düşünüyorum, o yüzden ilk içim için Kırmızı Tuborg daha iyi bir tercih olacaktır.

İkisi arasından kesinlikle Kırmızı Tuborg. Efes Extra'nın tadında anlamlandıramadığım bir acılık ve eksiklik var. Tuborg'da alkol içiyorum hissini daha iyi alıyorum. Ben alkole pek bayılmıyorum o yüzden ortamda 1 Becks veya Belfast tercih ediyorum. Esas favorim Paulaner.

Efes Xtra bana daha hafif hissettiriyor, daha sekerli ve asidik bir tadi var. Kirmizi Tuborg bence daha "bira gibi bira". Malti daha cok hissediyorum. Tabii, yuksek alkollu segmentte her turlu tattan kayip yasiyorsunuz. Amsterdam gibi urunler icin de gecerli. Ama ikisi arasindan Kirmizi Tuborg secerdim, ayrica kutusu daha guzel, bonus puan. 🙃