Kitap okuma, Linux ve montaj işleri için monitör önerisi

Selamlar Değerli Forum Üyeleri,

Çalışma ortamımı daha verimli hale getirmek adına monitör seçimi konusunda fikirlerinize ihtiyacım var.

1. Kullanım Alanım:

Önceliğim verimlilik. Oyun veya yayıncılıkla ilgilenmiyorum. Halihazırda kullandığım 32 inç monitörümü (ViewSonic VX3211-2K-MHD) merkezde konumlandırıp, sağıma ve soluma iki ek monitör daha eklemek istiyorum. Hedefim; okuma deneyimimi iyileştirmek, dosya ve programlara daha hızlı erişmek ve Linux üzerinde daha akıcı bir iş akışı sağlamak.

2. Bütçe ve İstekler:

• Bütçe: Bütçeye birlikte karar verelim. Fiyat/performans odaklı bir tercih yapmak istiyorum. Hatta belki sadece fiyat!
    Oyun monitörü özelliklerine ihtiyacım yok. Mevcut monitörüm de oyun için özel değil. İnternet altyapısı berbat o yüzden de gerek yok.
  • Marka: Marka takıntım yok. Kalite, görüntü ve dayanıklılık önceliğim.
  • Önemli Özellikler:
    • VESA uyumluluğu (monitör kolu kullanabilirim)
    • Göz konforu (mavi ışık filtresi vb.)
    • IPS panel (geniş açı, doğru renkler)
    • Çerçeve tasarımı önemli değil. Kalas gibi de olabilir.
3. Sistem Bilgilerim:

• İşlemci: Intel Core i9
  • RAM: G.Skill Trident Z5 64GB
  • SSD: Samsung 980 PRO
  • Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 3070
  • Mevcut Monitör: ViewSonic VX3211-2K-MHD (32", 1440p)
4. Performans Beklentileri:

• Yan Monitör Çözünürlüğü: Mevcut 32" monitörüm 1440p. Yan monitörler 1080p mi, 1440p mi olmalı? Uyumlu görüntü için aynı çözünürlük şart mı?
  • Yenileme Hızı/Tepki Süresi: Oyun oynamayacağım için bu özellikler ikinci planda. Verimlilik için monitörde nelere dikkat etmeliyim? Oyun odaklı özellikler yerine, çalışma performansı için hangi özellikler önemli?
5. Satın Alma Zamanı:

Yan monitörleri en kısa zamanda almayı düşünüyorum. Piyasa koşulları ve fiyatlar önerilerinizi etkileyebilir.

6. Ek Sorular:

• Yan monitör boyutları ne olmalı? 24", 27" veya başka bir öneriniz var mı? 32" monitörle orantı nasıl olmalı?
  • Monitör kolları kullanışlı mı? Masa düzeni ve kablolama için faydaları olur mu?
  • Linux ile uyumluluk konusunda nelere dikkat etmeliyim?
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler!
Daha verimli ve keyifli bir çalışma alanı oluşturmama yardımcı olacağınızı umuyorum.

Teşekkürler!

İyi Akşamlar.
Fikri olan var mı?

Son düzenleme:
- Yan Monitör Çözünürlüğü:
- 32" monitörünüz 1440p olduğuna göre, yan monitörlerinizin de en az 1080p olması önerilir. Ancak daha uyumlu bir deneyim için 1440p tercih edebilirsiniz. Aynı çözünürlükte hoş bir görünüm sağlar.

- Monitör Boyutları:
- 27" monitörler, 32" monitörünüzle uyumlu bir görünüm sağlayabilir. 24" monitörler ise biraz daha küçük kalabilir ve görsel alanı yeterince doldurmayabilir.
- Önerilen Boyut: 27".

- Önemli Özellikler:
- VESA Uyumluluğu: Evet, monitör kolları kullanarak alanınızı düzenlersiniz. Kollar, ekranları göz hizasına getirme ve masada yer açma konusunda çok yardımcı olur.
- Göz Konforu: Mavi ışık filtresi ve düşük parlama (anti-glare) özellikleri olan monitörleri tercih edin.
- IPS Panel: Geniş açılardan görüş ve doğru renkler için IPS panele sahip modeller iyi bir seçimdir.

- Önerilen Modeller:
- Dell P2722H: 27", 1080p, IPS panel, VESA uyumlu.
- ASUS ProArt PA27AC: 27", 1440p, IPS panel, göz konforu özellikleri mevcut.
- BenQ GW2780: 27", 1080p, IPS panel, mavi ışık filtresi mevcut.

- Linux ile Uyumluluk:
- Genellikle, IPS paneller Linux ile sorun yaşamadan çalışır. Ancak, spesifik modelin Linux ile uyumluluğunu kontrol etmek için üretici sayfasını veya kullanıcı incelemelerini kontrol etmekte fayda var.

- Kullanışlılık:
- Evet, monitör kolları hem masa düzeni hem de kablolama açısından avantaj sağlar. Kabloları daha düzenli tutmanıza yardımcı olur ve ekran konumunu istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Bu bilgiler doğrultusunda, neyi tercih edeceğinizi değerlendirebilirsiniz. İyi araştırmalar!

Hey Aİ, veritabanında hep bu monitörler mi var? Aynı sonuçları veriyorsun hep:

- Dell P2722H: 27", 1080p, IPS panel, VESA uyumlu.
  • ASUS ProArt PA27AC: 27", 1440p, IPS panel, göz konforu özellikleri mevcut.
  • BenQ GW2780: 27", 1080p, IPS panel, mavi ışık filtresi mevcut.

Bana yeni nesil ama oyun amaçlı olmayan (60-75hz) ve Dell, Asus gibi pahalı (profesyonel) olmayan markaları önerir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…