Kitap okurken okunulanın unutulması normal mi, okudukça geçer mi?

Oyunculukgibisi

Becerikli
Ben büyük kitaplar okuyorum, genelde bilim ve roman kitapları oluyor. Okuduktan sonra hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Bu okuya okuya düzelir mi? 15 yaşımdayım, daha anca doğru düzgün kitap alıp düzenli olarak kitap okuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Omega 3 var bizde babam sürekli bunu tüket diyor. Çok faydası var diyor. Öyle mi hocam?

Evet, eskiden ben de tükettiydim. Bayağı bir kilo yapıyor, yanında birçok ilaç da kullanmıştım, belki kilo almama katkı sağlamış olabilirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya kitap ilginizi çekmiyor veya diğer uyaranlara karşı kalıyorsunuz. Günümüzdeki sosyal medyanın varlığı ve şehir hayatı, insanların odak süresini kısaltmış ve beyni çok daha fazla şeyi işlemek zorunda bırakmıştır. Beyin için bakılacak o kadar şey var ki beyin bunların hepsini işleyemiyor, çok çabuk sıkılıyor ve odağımızı kaybediyoruz. Uzun vadeli olarak sosyal medya tüketimini azaltmak çözüm olabilir, etrafınızdaki uyaranları azaltmaya çalışın. Kitap okuduğunuz yerde kimse olmasın, telefonunuzu veya bilgisayarınızı yanınıza almayın, kitap okurken müzik dinlemeyin. Kitabı hızlı okuyorsanız okuduğunuzdan hiçbir şey anlayamazsınız, kitabı "bitirmeye" çabalamayın yani sindirerek okuyun.

Kitap ilgimi çekiyor hocam ilgimi çekmeyen ve sevmediğim kitabı almam zaten. Zorlama ile de okumuyorum kendi isteğim ile rahat rahat okuyorum. Konuda dediğim gibi okuya okuya beyin alışabilir mi?

Kitap ilgimi çekiyor hocam ilgimi çekmeyen ve sevmediğim kitabı almam zaten. Zorlama ile de okumuyorum kendi isteğim ile rahat rahat okuyorum. Konuda dediğim gibi okuya okuya beyin alışabilir mi?
Alışır diye tahmin ediyorum, etrafınızdaki uyaranları da azaltmaya çalışın. Bir kulağınız telefonda, aklınız Instagram'da veya Whatsapp'daki sevgilinizde olmasın. Örnekleri kendi hayatınıza farklı şekilde uyarlayabilirsiniz. Vitamin eksikliği de bir sebep olabilir ancak "sosyal medya etkisi" daha baskın bir durum bence.

Ben de aynıyım ancak son zamanlarda bu takıntımı bırakmaya başladım. O an okuduğum konuya odaklanıp anı yaşıyorum sadece. İlgini çekmeyen bir kitap olduğunda da onu yaşayabilirsin. Ben hâlâ kendine uygun kitap türünü bulamadım ve hâlâ hiçbir şey anlamıyorum kitaplardan. Son olarak bir felsefe kitabı deneyeceğim bir ara hiç felsefe okumadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…