inters0
Uzman
Selamlar. Yakın zamanda F87 Pro ve Outemu Silent Lemon V3 switch aldım. Alırkenki beklentim, laptopun kendi klavyesinden daha sessiz olmasıydı. Hem forumda hem internette daha sessiz olduğuna dair çok fazla yorum vardı ama garip bir şekilde F87 Pro’dan gelen tok, boğuk ses; laptop klavyesinden gelen tık tık sesinden daha yüksek. Yani yanımdaki kişiyi rahatsız edebilecek düzeyde. Daha sonrasında klavyeyi masadan kaldırıp yumuşak bir yüzeyde denedim ve sesin azaldığını fark ettim. Ondan dolayı sanırsam mousepad almam lazım. Öncelikle sizce en mantıklısı bu mu, yoksa klavye ve switch’i iade etmek mi daha mantıklı? AI bile F87 Pro + Lemon switch’in, Logitech MX Keys’ten daha sessiz olduğunu söylüyor.
Eğer mousepad almak daha mantıklıysa, klavye sesini absorbe edebilecek, daha doğrusu sesin masaya geçmeyip yankı yapmayacağı, rahat ve kaliteli bir mousepad önerir misiniz? Düz mantıkla herhalde kalın olması gerekir diye düşündüm. Mesela 4 mm veya 5 mm gibi ama emin değilim. Ayrıca Polonya’dayım, bütçem TL cinsinden 500 TL.
Eğer model önermeniz mümkün değilse, en azından alırken neleri baz alayım, o konuda aydınlatırsanız sevinirim. Şu modeli buldum, örnek olarak;
Eğer mousepad almak daha mantıklıysa, klavye sesini absorbe edebilecek, daha doğrusu sesin masaya geçmeyip yankı yapmayacağı, rahat ve kaliteli bir mousepad önerir misiniz? Düz mantıkla herhalde kalın olması gerekir diye düşündüm. Mesela 4 mm veya 5 mm gibi ama emin değilim. Ayrıca Polonya’dayım, bütçem TL cinsinden 500 TL.
Eğer model önermeniz mümkün değilse, en azından alırken neleri baz alayım, o konuda aydınlatırsanız sevinirim. Şu modeli buldum, örnek olarak;
Son düzenleyen: Moderatör: