win8.1 kurmak istiyorum.
Dell Vostro 3590 bilgisayara kurmak istediğimde boot mavi ekranda "KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED" hatası alıyorum. Intel i3 10. nesil NVMe M2 SSD, ekran kartı yok. UEFI only BIOS var. ChatGPT ile her şeyi denedim: ISO içine sürücü yükle, RAM'leri değiştir, DVD üzerinden kur, USB'den kur, Windows üzerinden kur. Boot ekranında mavi ekran verip kapanıyor.
"KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED" mavi ekran hatası, genellikle sürücü uyumsuzlukları veya donanım sorunlarından kaynaklanır. Dell Vostro 3590'da Windows 8.1 kurma sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:
1.
BIOS Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarı açın ve BIOS'a girin (genellikle F2 tuşuna basarak).
- "Boot" sekmesine gidin ve "Secure Boot" seçeneğini devre dışı bırakın.
- "UEFI" modunda kurulum yapmaya devam edin. "Legacy" modunu etkinleştirmeyin.
- Değişiklikleri kaydedin ve çıkın.
2.
Sürücü Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Windows 8.1 için uyumlu en son bileşen sürücülerini (özellikle NVMe ve chipset sürücülerini) Dell'in resmi web sitesinden indirin.
- Bu sürücüleri USB bellek içinde Windows kurulum dosyaları ile birleştirin veya kurulum esnasında yükleyin.
3.
Kurulum Medyasını Yeniden Oluşturun:
- Windows 8.1 ISO dosyasını resmi Microsoft sitesinden indirin.
- Rufus gibi bir araç kullanarak USB sürücüsünü önyüklenebilir hale getirin (GPT ve UEFI desteği ile).
- Kurulum sırasında doğru dosya sistemini (NTFS) seçtiğinizden emin olun.
4.
RAM'leri Test Edin:
- RAM modüllerini tek tek deneyin. Bazen bir RAM modülü arızalı olabilir.
- Windows'ta yerleşik "Windows Memory Diagnostic" aracını veya MemTest86 gibi bir araç kullanarak belleği test edin.
5.
Hız aşırtma ve Donanım Ayarlarını Kontrol Edin:
- Eğer BIOS’ta işlemci hız aşırtma seçenekleri varsa, bunları varsayılan ayarlara döndürün.
- Tüm bileşenleri düzgün bir şekilde yerleştirildiğinden emin olun.
6.
DirectX veya Yazılım Uyumsuzluklarını Giderin:
- Kurulum medyasını oluştururken "minimal" bileşenlerle (sadece gerekli sürücülerle) başlayın ve gereksiz bileşenleri dahil etmemeye çalışın.
7.
Farklı Bir Windows Sürümü Düşünün:
- Eğer bu adımlar işe yaramazsa, Windows 10'un bir sürümünü kurmayı da düşünebilirsiniz, çünkü daha güncel sürücüler ve uyumluluk sorunları giderilmiş olabilir.
Bu adımları dikkatlice takip edin. Sorunun devam etmesi durumunda, aldığınız hata mesajının tam olarak detaylandırılması gerekebilir.