Knignt Online tarzında P2W olmayan oyun önerisi

Dostum DLC ne zamandır P2W oldu? Bütün online oyunlarda classlar nerflenir ve bufflanır bu her sezon değişir.

Arkadaşlar maalesef bir çoğunuz P2W ne demek onu bilmiyorsunuz.
Pay To Win; oyun içi shoptan karakterinizi geliştirmeye ve diğer oyunculardan ileri seviyeye taşıyacak gerçek para karşılığında bir şeyler alabildiğiniz sisteme denir bunlar kozmetik görsel olan şeyler değil yani kısacası oyunun kendi shopundan karakterinizi boostlayamıyorsanız o oyuna P2W diyemezsiniz. Trade/Gold mat satış oyuncular arası vs bunlar P2W anlamını taşımıyor.

Günümüzde oyunun kendi shopundan bunlara olanak sağlayan oyunda kalmadı zaten ancak her ne kadar yasak denilsede çoğu online oyunda oyun içi para birimi vs satışları oyunların oyuncu kitlesini canlı tuttuğu için bunlara göz yumuluyor. Bana göre oyunlardaki raid,dungeon,achievement tarzı şeylerde boost almak P2W oluyor ama buda aşırı mantıksız çünkü bunları satın alan kişi bariz kendini belli eder diğer oyunculara karşı kendini kandırmaktan öteye geçemez.

P2W diye bir şey kalmadı aslında. Pay To Time oldu artık her şey. Başkasının 3-5 saatte farmladığı şeyi siz gidip başkasından satın alabilirsiniz veya oyun sizi 3-4 alt charla farm yapmaya zorluyordur material vs kasmak için siz bununla uğraşmayıp oyuna para yatırıp başka oyunculardan item veya mat oyunun mekaniği her ne ise satın alabilirsiniz bu pay to time olur.
Örnek olarak ben Lost Ark oynarken 2 charla oynardım fakat guilddeki herkesin 6-7 kimisi 12 charla günlük dungeon haftalık raid yapardı gold/silver farmlamak için bu P2W değil çünkü oyunun raid mekanikleri var karakterinizi istediğiniz kadar min-max yapın classınızın skill rotasyonu ve boss mekaniklerini düzgün yapamıyorsan hiç bir anlamı yok wipe yer durursun. Bu zamanı satın almak oluyor ama knight online gibi mekanik ve rotasyon olmayan düz tabanlı oyunlarda item her şeyden elzem olduğu için o tip oyunlar bu kategorilere girmiyor.

Oyun Önerilerim :

1- PoE 2
2- WoW
3- Chrono Odyssey
4- Diablo 4

Geçen sezon sadece DLC ile birlikte sahip olabildiğin yeni bir sınıfın diğer sınıflardan güç olarak gözle görülür bir farkla üstünse bu P2W'dir. Sonuçta yeni gelen sınıfla oynadığım zaman daha hızlı Pit Tier yükselebiliyorum. Senin dediğine göre Pay To Time da olmuş olabilir . Gerçi ben zamanı bir başkasından satın almıyorum direkt oyunun kendisinden DLC (Downloadable Content) olarak satın alarak kökten çözdüm bu durumu. Böyle bakılırsa; Ciddi bir şekilde oynanacaksa, adını tabloda görmek istiyorsa, en erken şekilde oyun sonuna ulaşmak istiyorsa bu DLC'yi almak zorunda. Sonuçta herkesin günü 24 saat. Senin zaman satın almadan bahsettiğin olay 24'ü 35 yapmak değilse o kişinin yetişme ihtimali yok. Bu da bu oyunu geçen sezon P2W yaptı.

P2W olması için illa oyun içi ''shop'' tabirini kullanmak hata olur. Onun yerine oyuna ana oyun harici para yatırarak dersek daha mantıklı hareket etmiş oluruz 'dostum' . Tek seferlik bir ödeme olsa bile, diğer oyuncuların önüne geçmek için bu parayı vermelisin.

Tabii ki bütün karakterler ya güçlenir ya zayıflar. Her sezon 'birbirlerine yakın tutarak' bu dengede tutulur. Ancak DLC ile gelmiş olan Spiritborn sınıfı diğer sınıflardan çok üstündü. Oyunun PVP haritasında sadece Spiritborn sınıfı oynayanlar olarak hayatta kalabiliyorduk .

Dipnot; Arkadaşlar Diablo 4'ü yermiş gibi görülebilirim asla öyle değil. Oynadığım izometrik aksiyon RPG oyunlarının sayısı fazla olmayabilir ama favori oyunum Diablo 4'tür açık ara. Eğer maddi durumunuz el veriyorsa (iyi de indirim oluyor) kesinlikle DLC ile alıp şans verin pişman olmazsınız.

Pay to win ya da pay to time. Ne fark eder cepten para çıkıyor mu çıkıyor siz ona bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…