Dostum DLC ne zamandır P2W oldu? Bütün online oyunlarda classlar nerflenir ve bufflanır bu her sezon değişir.
Arkadaşlar maalesef bir çoğunuz P2W ne demek onu bilmiyorsunuz.
Pay To Win; oyun içi shoptan karakterinizi geliştirmeye ve diğer oyunculardan ileri seviyeye taşıyacak gerçek para karşılığında bir şeyler alabildiğiniz sisteme denir bunlar kozmetik görsel olan şeyler değil yani kısacası oyunun kendi shopundan karakterinizi boostlayamıyorsanız o oyuna P2W diyemezsiniz. Trade/Gold mat satış oyuncular arası vs bunlar P2W anlamını taşımıyor.
Günümüzde oyunun kendi shopundan bunlara olanak sağlayan oyunda kalmadı zaten ancak her ne kadar yasak denilsede çoğu online oyunda oyun içi para birimi vs satışları oyunların oyuncu kitlesini canlı tuttuğu için bunlara göz yumuluyor. Bana göre oyunlardaki raid,dungeon,achievement tarzı şeylerde boost almak P2W oluyor ama buda aşırı mantıksız çünkü bunları satın alan kişi bariz kendini belli eder diğer oyunculara karşı kendini kandırmaktan öteye geçemez.
P2W diye bir şey kalmadı aslında. Pay To Time oldu artık her şey. Başkasının 3-5 saatte farmladığı şeyi siz gidip başkasından satın alabilirsiniz veya oyun sizi 3-4 alt charla farm yapmaya zorluyordur material vs kasmak için siz bununla uğraşmayıp oyuna para yatırıp başka oyunculardan item veya mat oyunun mekaniği her ne ise satın alabilirsiniz bu pay to time olur.
Örnek olarak ben Lost Ark oynarken 2 charla oynardım fakat guilddeki herkesin 6-7 kimisi 12 charla günlük dungeon haftalık raid yapardı gold/silver farmlamak için bu P2W değil çünkü oyunun raid mekanikleri var karakterinizi istediğiniz kadar min-max yapın classınızın skill rotasyonu ve boss mekaniklerini düzgün yapamıyorsan hiç bir anlamı yok wipe yer durursun. Bu zamanı satın almak oluyor ama knight online gibi mekanik ve rotasyon olmayan düz tabanlı oyunlarda item her şeyden elzem olduğu için o tip oyunlar bu kategorilere girmiyor.
Oyun Önerilerim :
1- PoE 2
2- WoW
3- Chrono Odyssey
4- Diablo 4