Türkiye kürdüyüm. Tabii kökenim Kürt olsa da daha çok Türk sayıyorum kendimi. Bir yabancıyla tanışırken de "kürdüm" demem, "türküm" derim. Bir de garip bir şekilde gözlerim çekik, herhalde Kürt'lük dışında başka bir şeyler de var ama bilmiyorum açıkçası.
Dediğinize katılıyorum. O kadar çekingen bir çocuk olduğum halde her sabah andımızı okumak için kendimi öne atardım. Zaten benim için kişi Atatürk'ü sevsin, anlasın gerisinin pek önemi yok. Onu seven, vatanını seviyordur günün sonunda.
O kadar çekingen bir çocuk olduğum halde her sabah andımızı okumak için kendimi öne atardım. Dediğiniz gibi kendini nasıl tanımlıyorsan öylesindir. Zaten benim için kişi Atatürk'ü sevsin, anlasın gerisinin pek önemi yok. Onu seven, vatanını seviyordur günün sonunda.
Evet, zaten kökene DNA'ya biyolojik vesaire olarak bakarsa, Türkiye'de çoğunluk olarak Türk kalmaz. Karışık çerez paketi diyelim . O yüzden bana göre köken falan önemsiz geliyor. Zaten köken olayları bana göre 19.yüzyıl 20.yüzyıl düşüncesi gibi geliyor. Çoğunluk olarak kökene bakılmıyor. Sosyolojik ve kültürel olarak bakılıyor. Köken nufusil atalar eskidi bana göre göre. 1923'te Türkiye cumhuriyetine geçiş yaptılar ve artık Türk oldular. Ve böyle böyle ilerledi diyelim. Kısacası DNA'mış kökenmiş biyolojik falanmış gereksiz. Direkt kendini ne tanımlıyorsun o sun. Kural basit. Ha Türkiye'de yaşayıp Amerika ile bağın olmamana rağmen gitmemene rağmen ben Amerikalı'yım demek saçma tabii. O anlamda söylemedim zaten. Anlamışsınızdır umarım demek istediğimi.