Warren Buffet'ın da dediği gibi "Bay Piyasa" tahmin edilemezdir. Elimizdeki verilere ve merkez bankasının rasyonel davranacağını bir koşulda önümüzdeki birkaç yıl TL'nin değerli kalması için faizleri yüksek tutacaktır. Ben seçimlerden önce reel enflasyon ile merkez bankasının faizi arasında çok fark olacağını düşünmüyorum. 2026 gibi esnemeye başlar bence. Şu da var Türkiye ekonomi bağlamında öngörülemez bir ülke bakarsınız seneye faizler gene enflasyonun çok ve çok altına inmiş.

Merhaba. Böyle bir şeyi tahminde bulunmak imkansız ama şunu diyebilirim ki faizler düşünce de evlere zam yapıyorlar :/.

Warren Buffet'ın da dediği gibi "Bay Piyasa" tahmin edilemezdir. Elimizdeki verilere ve merkez bankasının rasyonel davranacağını bir koşulda önümüzdeki birkaç yıl TL'nin değerli kalması için faizleri yüksek tutacaktır. Ben seçimlerden önce reel enflasyon ile merkez bankasının faizi arasında çok fark olacağını düşünmüyorum. 2026 gibi esnemeye başlar bence. Şu da var Türkiye ekonomi bağlamında öngörülemez bir ülke bakarsınız seneye faizler gene enflasyonun çok ve çok altına inmiş.
Faizler bu şekilde birkaç yıl daha sürdürülemez. Dolar'ın ipini gevşetip faizleri düşürmekten başka şansları yok.

Faizler bu şekilde birkaç yıl daha sürdürülemez. Dolar'ın ipini gevşetip faizleri düşürmekten başka şansları yok.

Bu ülkeyi ben bu hale getirmedim. Ben ekonomistim diyenler getirdi. Bu yetmezmiş gibi düzensiz göç yağmuruna tuttu. Ben ve benim gibiler nasıl ev alacağız diye düşünüp duruyor. Kalan saçımı da dökmemek için takviye kullanıyorum sen düşün. Yani seve seve düşmesi lazım ama mültecisiz bir ortamda.

Merhaba. Böyle bir şeyi tahminde bulunmak imkansız ama şunu diyebilirim ki faizler düşünce de evlere zam yapıyorlar :/.
Sözde serbest piyasa ama koyun gibi birbirlerinin etiketine bakıyorlar. Paha biçme zekaları sıfır ya da aşırı uyanıklar.

@DarkPassenger,
Onu ben de biliyorum hocam o yüzden borsa İstanbul'a yatırımım yok. Boşuna dememişler fakirin ekmeği umut diye.

Finansal piyasalar döngüler halinde işler, 2020 nasılsa muhtemelen 2026 da öyle olacak. TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilere göre faiz indirimleri gecikmeye devam ediyor. Ama Türkiye ve Dünya için muhtemelen 2024 neyse 2025 de o olacak.