Koray Birand ve Volkan Manav kavgası için ne düşünüyorsunuz?

Yer
LOCAL KFC
Volkan Manav ile Koray Birand arasında son yayınların ardından açık bir tartışma başladı.

Volkan Manav, yayınında teknoloji içerik üreticilerine yönelik sert eleştirilerde bulunurken Koray Birand’ı da hedef aldı. Birand’ın yaptığı testlerin son kullanıcı açısından hiçbir faydası olmadığını, daha çok Apple açısından anlamlı işler olduğunu söyledi.

Ayrıca sektördeki diğer isimlere de laf etti.

Volkan Manav diyor ki:

Yani sorsa ya gidip... Abi, adam teknoloji gurusu. Hepimizden daha üst seviye yani. Mesut Çevik karşıdan geldiği zaman sanki güneş doğuyor gibi oluyoruz. “Aman Allah’ım!” falan...

Abi, adam teknoloji sektörünün rockstar’ı. Sorsana gidip: “Ya kardeşim, bu telefon burada neden 100 dolar daha pahalı? Samsung’un telefonu bizde neden 300 euro, hatta bazı modellerde 1.300 dolar daha pahalı? Bundan haberiniz var mı?” diye.

Sorabilir misin abi? Soramazsın.

Sorsan, Gökçe sana çat diye çarpıyı koyar. Bir daha ömrübillah seni oraya götürmez. Bu kadar basit.

Adam çıkıp bize “Apple yalakası” diyor.

Sen gidip Mesut Çevik’e, Koray Birand’a “Apple yalakası” diyebiliyor musun? De bakalım. Mert Bayantemur sana ne diyecek?

Ulan lansmana gitmeyen biziz, markayı eleştiren biziz. Oğlum, Apple yalakası...

İlgili videoyu daha sonra kaldırmış.

Koray Birand ise bunun üzerine X hesabından şu yanıtı verdi:

«Arkadaşlar, Volkan Manav adlı bir içerik üreticisi demiş ki: “Koray Birand’ın yaptığı testlerin son kullanıcıya hiçbir faydası yok, ama Apple için çok hoşmuş.”

Takdir sizin:
benchverz.com

Abicim, sen işine baksana. Neden her lansmanda adımı anıyorsun? Biraz takıntılı olmaya başladın. Ayrıca bizim orada sadece lansman izlediğimizi, soru sormadığımızı sanman da pek bu işlerden anlamadığını gösteriyor. Sana abi tavsiyesi: Boş ver beni, kendi işini en iyi yapmaya çalış, başkalarını bu kadar kafaya takma.»

Paylaşım:

Bunun üzerine Volkan Manav da son yayınında Koray Birand’a cevap verdi.

Aralarında yalnızca iki yaş olduğunu söyleyerek Birand’ın kendisine “abi tavsiyesi” vermesini kibirli ve küçümseyici bulduğunu belirtti. Ayrıca Birand’ın kendisini tanımıyormuş gibi “Volkan Manav adlı bir içerik üreticisi” şeklinde bahsetmesine de tepki gösterdi.

Manav, daha önce eşiyle birlikte Koray Birand’la fotoğraf çektirdiklerini ve sohbet ettiklerini söyleyerek “Beni tanımıyor rolü yapıp hor görmeye çalıştı.” minvalinde konuştu.

İşin ilginç tarafı, Volkan Manav aynı yayınlarda başkalarına rahatça “Apple yalakası” gibi ifadeler kullanabiliyor. İnsan ister istemez şunu soruyor: Aynı ifadeyi gidip Mesut Çevik’e veya Koray Birand’a doğrudan söyleyince karşılığında nasıl bir cevap geleceğini de göze almak gerekiyor. Nitekim Koray Birand cephesinden cevap gecikmedi ve mevzu karşılıklı atışmaya dönüştü.

Kısacası artık ortada sadece “Yapılan test son kullanıcıya faydalı mı?” tartışması yok. Konu bayağı kişisel bir polemiğe dönüşmüş durumda.

Volkan Manav’ın Koray Birand’a cevap verdiği yayın:

Keza Manav’ın ürün tanıtımı vb. konularda editörler arasında bot kullandığı da iddia ediliyor.

Teknoloji editörü Volkan Manav bot mu basıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesut / Koray ikilisi bana da çok ağır Apple yalayıcılar gibi geliyor vallaha, videolarını izlemeyi bıraktım. Gerçi Türkiye'deki hiçbir teknoloji kanalını takip etmiyorum. Hepsi bomboş konuşuyorlar. Videolara bakıyorum abi, yok Honor şöyle geçirmiş, yok Vivo böyle saplamış, yok Samsung öyle uçmuş anlatıyorlar, günün sonunda hepsinin cebinde iPhone 17 Pro Max

İki taraf da sıkıntı yani. Bu tayfanın yarısı Apple'ın katı boşaltım organında bir kıl edasında konuşurken diğer yarısı Apple'ın her yeni modelde nasıl tokat yediğini anlatır, gün sonunda hepsi ceplerinde iPhone'la takılır.

Bomboş çarları ünlü etmemek lazım.

Son düzenleme:
Telefon konusunda;
1) Herhangi bir Türk içerik üreticisi
2) MKBHD
3) Mrwhosetheboss
Bu üçünden uzak duracaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…