LordHrothgar

Çalışkan
Voit marka bir koşu bandı aldım, genel olarak oldukça memnunum. Ancak yüksek hızlarda çalışırken rahatsız edici bir yay sesi oluşuyor. Bu sesin kaynağı, koşu bandının üst panelinin (göstergelerin olduğu kısmın) altındaki devre kartına bağlı bir bobin. Koşu sırasında oluşan titreşimle bu bobin, yakındaki plastik yüzeye çarpıyor ve sürekli bir titreşim sesi çıkartıyor. Gerçekten sinir bozucu bir durum.

Ben de geçici bir çözüm olarak bobinle plastik arasına küçük bir sünger parçası yerleştirdim ve üstünü elektrik bandıyla sabitledim. Şu an ses tamamen kesildi ve problem çözüldü gibi görünüyor.

Ancak aklıma takılan bir şey var. Sünger ve elektrik bandı yalıtkan olsa da bu müdahale güvenli mi? Özellikle yangın riski ya da devreye zarar verme ihtimali var mı? Elektronik bilgim pek yok, o yüzden işin uzmanı arkadaşlardan görüşlerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

IMG_1021.webp

IMG_1020.webp

IMG_1016.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Voit marka bir koşu bandı aldım, genel olarak oldukça memnunum. Ancak yüksek hızlarda çalışırken rahatsız edici bir yay sesi oluşuyor. Bu sesin kaynağı, koşu bandının üst panelinin (göstergelerin olduğu kısmın) altındaki devre kartına bağlı bir bobin. Koşu sırasında oluşan titreşimle bu bobin, yakındaki plastik yüzeye çarpıyor ve sürekli bir titreşim sesi çıkartıyor. Gerçekten sinir bozucu bir durum.

Ben de geçici bir çözüm olarak bobinle plastik arasına küçük bir sünger parçası yerleştirdim ve üstünü elektrik bandıyla sabitledim. Şu an ses tamamen kesildi ve problem çözüldü gibi görünüyor.

Ancak aklıma takılan bir şey var. Sünger ve elektrik bandı yalıtkan olsa da bu müdahale güvenli mi? Özellikle yangın riski ya da devreye zarar verme ihtimali var mı? Elektronik bilgim pek yok, o yüzden işin uzmanı arkadaşlardan görüşlerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 151568

Eki Görüntüle 151569

Eki Görüntüle 151570
- Sünger ve elektrik bandı kullanmak, geçici bir çözüm olarak ses problemini azaltmak için iyi bir yöntem olsa da, bazı potansiyel riskleri vardır.

- Yangın Riski:
- Eğer sünger yanıcı bir malzeme ise ve yüksek sıcaklıklarla karşılaşırsa yangın riski oluşturabilir. Bu nedenle, ankrajın bulunduğu alanın ısınma potansiyeli varsa, malzeme seçiminde dikkat edilmelidir.

- Devreye Zarar Verme:
- Sünger ve elektrik bandı doğrudan devrenin içinde yer alıyorsa, bunların tam temas etmemesi önemlidir. Eğer bobin ve diğer bileşenler arasında aşırı bir basınç veya hareket olursa, bu elektriksel bağlantılara zarar verebilir.

- Güvenlik Açısından Kontrol Et:
- Koşu bandını kullanmaya başlamadan önce, sabitlediğiniz süngerin yerinde sağlam durduğunu ve devrelerle temas etmediğini kontrol edin.
- Eğer koşu bandı aşırı ısınır veya beklenmedik bir ses çıkartmaya başlarsa, deri kabloları ve devreyi inceleyin.

- Uzun Vadeli Çözüm:
- Süngerle yapılan çözüm kısa vadeli rahatlama sağlasa da, problemin kaynağını (sesi çıkaran bobin) kalıcı olarak çözecek bir yöntemle (örneğin, bobin yerini değiştirmek veya uygun bir amortisör kullanmak) ilgilenmek daha güvenli olacaktır.

- İyi Bir Sonuç:
- Eğer koşu bandı şu anda çalışıyorsa ve ses yoksa, şimdilik sorun görünmüyor. Ancak bu düzeltmeyi sürekli kullanmadan önce olası riskleri dikkate almak ve gerektiğinde profesyonel bir teknisyenden yardım almak önemlidir.