Yeniçocuk

Üstün
Yer
Orodruin
Merhaba,

Bu KPSS'ye öylesine ve çok az çalışarak girdim. GK'de yüksek net alıp puanı yüksek alırım diye düşünüyordum. Optik okuma hatası bir tarafa (17 yanlış mümkün değil), yanlış strateji ve GY'de yüksek net = daha yüksek puan olduğu ortaya çıktı. (GK full olsa bile GY düşük net olunca işe yaramadığı bu sınavda belli oldu.)

Yeni yılda çalışmaya başlayacağım. Yılbaşında 12 saatlik işten çıkacağım çünkü borçlar için çalışıyorum. Bu süre zarfında en temelden Türkçe dil bilgisi ve matematiğe başlamak istiyorum. Yeni işe girersem mesai koşullarının iyileşmesi de olursa vaktim kalacak çünkü.

Çalışma önerisi ve kaynak tavsiyeniz nelerdir? Bu sefer Benim Hocam/Yargı Yayınevi değil; TYT videoları ve gerekirse en baştan 6. sınıf dil bilgisi kitabı bile almayı düşünüyorum. Belki ALES'te şansımı denerim. Gerçi iyi net yapılsa bile ne derece memur alımı oluyor, o da ortada ama neyse.

Merhaba,

Bu KPSS'ye öylesine ve çok az çalışarak girdim. GK'de yüksek net alıp puanı yüksek alırım diye düşünüyordum. Optik okuma hatası bir tarafa (17 yanlış mümkün değil), yanlış strateji ve GY'de yüksek net = daha yüksek puan olduğu ortaya çıktı. (GK full olsa bile GY düşük net olunca işe yaramadığı bu sınavda belli oldu.)

Yeni yılda çalışmaya başlayacağım. Yılbaşında 12 saatlik işten çıkacağım çünkü borçlar için çalışıyorum. Bu süre zarfında en temelden Türkçe dil bilgisi ve matematiğe başlamak istiyorum. Yeni işe girersem mesai koşullarının iyileşmesi de olursa vaktim kalacak çünkü.

Çalışma önerisi ve kaynak tavsiyeniz nelerdir? Bu sefer Benim Hocam/Yargı Yayınevi değil; TYT videoları ve gerekirse en baştan 6. sınıf dil bilgisi kitabı bile almayı düşünüyorum. Belki ALES'te şansımı denerim. Gerçi iyi net yapılsa bile ne derece memur alımı oluyor, o da ortada ama neyse.
Bu yıl KPSS Lisans'a hazırlandım. Benim de sizin gibi GK tarafım daha iyi geldi; GY'de istediğim gibi yapamadım. Sınavın Matematik kısmına bana kalırsa TYT kaynaklarından hazırlanın. Sene içerisinde sayısız deneme vs. çözdüm ama sınavdaki matematikte kalem oynatamadım desem yeridir, kötü bir net yaptım. Diğer dersleri ise KPSS kaynakları ile halledersiniz. Tarih'e Ramazan Yetgin, Coğrafya'ya Engin Eraydın, Vatandaşlık'a ise Erdal Kesekler'den hazırlandım, gayet memnunum. Türkçe'ye Kadir hocadan baktım. Orada da stresten batırdım; aslında dil bilgisi sorularını yapmıştım. Sözel mantıkta süreyi yönetemedim. Matematik için İlyas hocadan hazırlandım ama bugün başa dönsem ondan çalışmazdım çünkü eksik kaldığımı hissediyordum. Daha sonrasında Mehmet Bilge Yıldız'ın tekrarlarını izledim, ondan verim aldım. Ama bu sürecin sonunda anladığım şu ki KPSS Lisans Matematik'i artık eskisi gibi tekdüze değil. İşlem karmaşası isteyen, zorluğu her geçen yıl artan bir ders olmuş. Belki diğer önerilerimi dikkate alıp almamak size kalmış ama Matematik için mutlaka TYT kaynaklarından çalışın.

Bu yıl KPSS Lisans'a hazırlandım. Benim de sizin gibi gk tarafım daha iyi geldi; Gy'de istediğim gibi yapamadım. Sınavın matematik kısmına bana kalırsa TYT kaynaklarından hazırlanın. Sene içerisinde sayısız deneme vs. çözdüm ama sınavdaki matematikte kalem oynatamadım desem yeridir, kötü bir net yaptım. Diğer dersleri ise KPSS kaynakları ile halledersiniz. Tarih'e Ramazan yetgin, coğrafya'ya engin eraydın, vatandaşlık'a ise erdal Kesekler'den hazırlandım, gayet memnunum. Türkçe'ye kadir hocadan baktım. Orada da stresten batırdım; aslında dil bilgisi sorularını yapmıştım. Sözel mantıkta süreyi yönetemedim. Matematik için ilyas hocadan hazırlandım ama bugün başa dönsem ondan çalışmazdım çünkü eksik kaldığımı hissediyordum. Daha sonrasında Mehmet bilge yıldız'ın tekrarlarını izledim, ondan verim aldım. Ama bu sürecin sonunda anladığım şu ki KPSS lisans Matematik'i artık eskisi gibi tekdüze değil. İşlem karmaşası isteyen, zorluğu her geçen yıl artan bir ders olmuş. Belki diğer önerilerimi dikkate alıp almamak size kalmış ama matematik için mutlaka TYT kaynaklarından çalışın.

Hocam matematik temelim yok neredeyse GK en az 40 doğru yaptığıma eminim ama 17 yanlış gözüküyor bunun için yarın veya en geç cuma günü dilekçe vereceğim ama Türkçe sadece paragraf çözdüm. Dil bilgisi ve matematik çalışacağım. Benim Hocam'dan çalıştım tarih, coğrafya (ona fazla çalışmadım) vatandaşlık zaten bilgi istemiyordu.

Gerekirse 6.sınıf kitapları bile alacağım temel oluşturacağım.

Hocam matematik temelim yok neredeyse GK en az 40 doğru yaptığıma eminim ama 17 yanlış gözüküyor bunun için yarın veya en geç cuma günü dilekçe vereceğim ama Türkçe sadece paragraf çözdüm. Dil bilgisi ve matematik çalışacağım. Benim Hocam'dan çalıştım tarih, coğrafya (ona fazla çalışmadım) vatandaşlık zaten bilgi istemiyordu.

Gerekirse 6.sınıf kitapları bile alacağım temel oluşturacağım.
Mutlaka dilekçenizi verin. Bu sınavı inanın ben de anlamadım. Yani 77 net yaptım, 84-85 bekliyordum; bir geldi 81 puan. Açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Eğer matematik temeliniz yoksa, piyasadaki hocalara bir göz gezdirin; hangisinden verim alıyorsanız onunla başlayın. Matematik kitaplarınızı olabildiğince TYT temelli alın. GK'yı bir şekilde yaparsınız. Bu süreçte asıl amacınız GY netlerinizi kalıcı bir şekilde 40+ tutmak olsun.