KPSS ortaöğretime nasıl çalışılmalı?

RedBusters

Başarılı
Selam, 1.5 ay sonra KPSS var ve benim Türkçe temelim var. TYT için Türkçe konularına çalışmıştım sadece dil bilgisine çalışmadım. Matematik temelim yok ve hiç matematik yapmayı düşünmüyorum. Kısaca sorum gün gün konu konu mu ilerlemeliyim yoksa en çok çıkan sorulara mı yönelmeliyim? Ne yapmamı önerirsiniz? Çok çıkan ve kolay yapabileceğim sorular nedir? Zabıt katipliği için 70 puan alsam yeter. 40-45 net yapsam yeterli oluyormuş sanırsam. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Kardeşim benden sana bir ağabey olarak tavsiye. Eğer torpilin yoksa zabıt katipliğinden vazgeç. Kuralar falan gir. Başıma geldi o yüzden emin konuşuyorum.

Çıkmış sorular diye bir şey yok. Bu ehliyet sınavı değil. Ders ve konu yelpazesi çok geniş. O yüzden mümkün olduğunca bildiğin konuları bir an önce bitirmeye çalış.

Vatandaslik gibi az soru gelen derslerin cikmis sorularini bul ve coz. Tarih'te OSmanli'dan cok soru geliyor git o konuya calis. Turkce'de dil bilgisine calis.

Belediyelerde referansın olmadan bir işe falan giremiyorsun. KPSS puanına fazla güvenme. Baraj puanın üstünde değilse bir geçerliliği yok. Öyle kontenjan açıklığı var 70 puan aşağısına da alırlar diyenleri umursama çünkü o yerleri çoktan dolduruyorlar. Ayrıca sınava çalışmak için çok geç kalmışsın. Konuları anlayıp testler çözüp net oranını arttırmak zaten en az 4-5 ay sürüyor.

Çalışmaya geç kalmışsın geçmiş olsun.

Taşındığımız için zamanım olmadı, TYT'den sonra yaz tatiline girince de okul staj falan yorucu olmuştu öyle boş geçirdim yaz tatilini. Söylediğim gibi Türkçe temelim var. Sözcükte anlam cümlede anlam paragraf konularına hakimim. 40-45 net civarı alınca 70 puan alınabiliyormuş sanırım. Amacım da o 70 puanı almak zaten. 1 ayda çok mu imkansız? Türkçenin yanına 15 20 net çıkaramaz mıyım?

Matematik temelim hiç yok hocam. Çıkarabileceğimi sanmıyorum o yüzden. Sözelim yine biraz var ama konulara hakim değilim. Tarih ve coğrafya kassam mantıklı mı sizce?

ÖSYM KPSS sorularını yayınlamıyor ama son 12 yılın çıkmış sorularını satın alarak bütün soruları yasal olarak çözebilirsiniz.
2024 Kpss Ortaöğretim - Lise Ösym Çıkmış Soru Tıpkı Basım 6'lı Deneme Paketi Tg Deneme Kitapçıkları 162 TL yerine 132 TL

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…