KPSS'de sadece genel kültür ve genel yetenek çözerek atanma var mı?

leventlevent

Üyecik
Merhaba arkadaşlar, yaşım 21. Memur olmak istiyorum. KPSS 2026 lisans kaçırdım, maalesef. Kafamda da takılan bir şey var: 2027 lisans KPSS (A) alana gireceğim ve sadece genel kültür ve genel yetenek çözersem, alan çözmeyip sadece genel yetenek ve genel kültürden aldığım puanla nelere atanabilirim? Bilgisi olan var mı?

Asagidaki linke bakabilirsin. Alana girmezsen P1, P2 ve P3 puanlarin hesaplaniyor.

Tek yıllarda yapılan KPSS puanları yalnızca alan sınavı ile alım yapan kadrolar (A kadro) için geçerlidir. Sizin dediğiniz B kadrolar için yapılacak alımlar çift yıllarda yapılan sınav puanları ile yapılır. Yani sizin girmeniz gereken sınav 2028 KPSS.

Hocam Çok teşekkür ediyorum öncelikle P1 P2 P3 puanı attığınız 2025 KPSS için geçerli biliyorsunuz tekli yıllarda merkezi atama yok bu direkt 2025 için atamalarda atanabileceğim yerlerse çok iyi benim için bilginiz var mı acaba bu konuyla alakalı genelde atama oluyor mu benim gideceğim yolda

Hocam bende öyle biliyordum ama sanırım a kadroda sadece genel yetenek ve genel kültür çözerek P1 p2 P3 puanları oluşuyormuş onlarla başvuru yapabileceğimiz kurumlar varmış bilginiz var mı bu konuda

Hocam ben de öyle biliyordum ama sanırım A kadroda sadece genel yetenek ve genel kültür çözerek P1 P2 P3 puanları oluşuyormuş, onlarla başvuru yapabileceğimiz kurumlar varmış. Bilginiz var mı bu konuda?
Evet, A kadro ilan açan kurumlar alım için sırf GY-GK ile hesaplanan P1-2-3 puanlarını da kullanabiliyorlar. Özellikle uzman yardımcısı unvanıyla bilişim personeli alacaklarsa veya ilana mühendislik vs. bölümler de başvurabilecekse bunu yapıyorlar. Bu yıl açılan BDDK ilanından örnek:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…