Format atarken Windows kurmadan önce bir linux ya da Freedos falan kur; diski Windows'dan tamamen kurtar. Çünkü Windows her geçen yıl kötüye gidiyor. Artık "bütün verileri sil"'i seçsen bile C diskindeki her şeyi silmiyor. Tamamen boşaltılmış diske kurmak daha sağlıklı.
Linux Mint kuracağım direkt bir süre Windows'tan uzak kalmaya çalışacağım bakalım :)

Yüksek ihtimalle sebebini buldum arkadaşlar : https://github.com/austintools/SFVIP-Player bu arkadaş.. Sakın ola indirmeyin.

Son düzenleme:
Format atarken Windows kurmadan önce bir Linux'ya da FreeDOS falan kur; diski Windows'tan tamamen kurtar. Çünkü Windows her geçen yıl kötüye gidiyor. Artık "bütün verileri sil"'i seçsen bile C diskindeki her şeyi silmiyor. Tamamen boşaltılmış diske kurmak daha sağlıklı.

“Windows kurmadan önce Linux veya FreeDOS kur, çünkü daha temiz olur” fikri oldukça yaratıcı. Ancak teknik olarak maalesef hiçbir temeli yok. Eğer amaç diski temizlemekse; Windows kurulumundaki disk silme aracı yeterlidir. Kurulum sırasında eski kurulum seçeneğini seçerseniz zaten diski biçimlendirme işlemi yapabiliyorsunuz. Veya diskpart ile clean komutu tüm bölümleri sıfırlar. Daha ileri gitmek isterseniz, Secure Erase kullanabilirsiniz. Peki FreeDOS kurmak ne yapacak? Diske moral mi verecek? “haydi temizleniyorsun, sen yaparsın aslanım!” mı diyecek?

“Windows kurmadan önce Linux veya FreeDOS kur, çünkü daha temiz olur” fikri oldukça yaratıcı. Ancak teknik olarak maalesef hiçbir temeli yok. Eğer amaç diski temizlemekse; Windows kurulumundaki disk silme aracı yeterlidir. Kurulum sırasında eski kurulum seçeneğini seçerseniz zaten diski biçimlendirme işlemi yapabiliyorsunuz. Veya diskpart ile clean komutu tüm bölümleri sıfırlar. Daha ileri gitmek isterseniz, Secure Erase kullanabilirsiniz. Peki FreeDOS kurmak ne yapacak? Diske moral mi verecek? “haydi temizleniyorsun, sen yaparsın aslanım!” mı diyecek?
Yani sen şimdi benim sistemimde anormal faaliyet olduğunu mu söylüyorsun? Çünkü ben diski Windows aracı ile biçimlendirsem bile C: diski çoğunlukla aynı kalıyor. Bir önceki sistemden programlar, dosyalar falan kalıyor.

Yani sen şimdi benim sistemimde anormal faaliyet olduğunu mu söylüyorsun? Çünkü ben diski Windows aracı ile biçimlendirsem bile C: Diski çoğunlukla aynı kalıyor. Bir önceki sistemden programlar, dosyalar falan kalıyor.

Hocam siz dalga mı geçiyorsunuz? Yazdığımı dikkatli okuyun, siz yeni kurulum seçeneğiyle kurarsanız evet sizin dediginiz gibi olur muhtemelen ama eski kurulumda sağ tık ile diski biçimlendirme işlemi yaptığınızda hiçbir şey kalmaz diskte.

Hocam siz dalga mı geçiyorsunuz? Yazdığımı dikkatli okuyun, siz yeni kurulum seçeneğiyle kurarsanız evet sizin dediginiz gibi olur muhtemelen ama eski kurulumda sağ tık ile diski biçimlendirme işlemi yaptığınızda hiçbir şey kalmaz diskte.
Sanki kurarken yeni kurulumu tercih eder misin diye soruyorlar. Herkeste zorla yeni kurulumu dayatıyorlar. Yani?

Sanki kurarken yeni kurulumu tercih eder misin diye soruyorlar. Herkeste zorla yeni kurulumu dayatıyorlar. Yani?

En son 3 ay önce Windows 11 kurdum ve eski kurulum menüsüne gayet rahat geçiliyor, siz görmemiş olabilirsiniz.

Yanlış anlaşılma olmasın, dil ve keyboard layoutu seçtikten sonra eski kuruluma geçmek için seçenek geliyor diye hatırlıyorum.