Herkese oncelikle iyi gunler dilerim. Bu konuyu goruyorsaniz şansli oldugunuzu dusunuyorum. Neyse konuya gelelim.
Anlattıklarım ve bu konu asla yatırım tavsiyesi değildir.
Kripto varliklar bence bir yatirim araci olarak kullanilmamasi gerek. Merkeziyetsiz deniyor fakat borsalarin belirledigi fiyattalar. En buyuk borsanin sahibi bir token aliyor ve ben trader degilim ben aliyorum diye almayin diyor, 2 gun sonra deger kaybediyor. Influncerlar yeterince isini yapamamis anlasilan.
Her neyse diger konuya gelelim.
X platformunda herkesce bilinen fenomenler ve guveniliyorlar baya bir. Herkes bilir o kisileri. Bunlar buyuk ihtimal borsalarla anlasmali oldugunu dusunuyorum ve borsalar ne diyorsa onu yapiyorlar. Mesela ornek vereyim bir tokena para yatiriyor 10 yil calissaniz bu parayi kazanamazsiniz 30 dakika sonra %60 deger kaybediyor bu token. Bizzat bunu canli yayininda gordum gözlerimin onunde aldi ve 30 dakika sonra cok ciddi bir zarara ugradi. Israrla canli yayinda alima devam edin boga gelecek kuzu gelecek vs. diyor 8 aydir. Hafif bir yukselir gibi oluyor %8-10 ben demistim diyor ve devam ediyor para yatirmaya, bunu gorenlerde yatiriyor. Sonuc 1 ay gecti aradan takip ediyorum surekli ve sonuc olarak su an bildiginiz gibi hepsi gittikce dusuyor. Ayrica kaldiracli sistem oynuyorlar ve paylasiyorlar altina not yaziyor ben yapiyorum siz yapmayin riskli(Istemem yan cebime koy..) Sakin bunu yapmayin bulasmayin bildiginiz kumar. Bu birincisiydi neden uzak durmaniz gereken bu fenomenlerden. En babasindan dahi uzak durun. Ne kadar bot hesap varsa o adamin dediginin aynisini tekrar tekrar paylasiyor en az 100 tane 20-100k takipcili hesap engelledim gormemek icin.
2. Adam cekilis yapiyor veya iban istiyor bunu goren insanlar RT yapip begeniyor kendisi 100 bin lira sirf reklama harcasa bu etkiyi yaratip kendi reklamini yapamaz ama insanlari kullanarak X para harcayarak 200 bin liralik reklam yapmis gibi oluyor. Gonderisi 100 binlerce kisiye ulasiyor ve hepsi kriptoyla ugrasiyor. Boylesine bir reklam metodu daha dunyada yok. Nokta atisi kitleye ulasiyor. 200 bin lira reklam bedeli harcayacagina 1000 liraya hallediyor.
3. Bu islemlerden kaybettiniz bu borsalarin bunlara odeme yaptigini dusunuyorum. En dandik borsayi kullanip ben kullaniyorum sorunsuz siz kullanmayin diyor mesela. Yani kisacasi sizi o borsaya cekiyor. Reklam falan yok almiyorum diyor. Hikaye...
4. Kriptoyu Satoshi bir odeme araci olarak kullanmak istedi. Bankayi devre disi birakacak sekilde fakat su an cok farkli seyler icin kullaniliyor. Millet yatirim araci olarak kullaniyor. Satoshi'nin ayrica basina bir isler geldigini dusunuyorum. Dusunun trilyonlarca dolariniz var ve kullanmiyorsunuz ve dunyaya bir kere geliyorsunuz. Ne kadar thuaf bir durum degil mi?
5. Bir cok noktaya deginmek daha isterdim fakat yatirim tavsiyesi olarak algilanir ve bildiginiz uzere bu donemde yargilanmak asla istemiyorum. Cok onemli konular var.
Son olarak asla kriptoya bulasmadim ve bulasmayacagim. Bogasi gelir kuzusu gelir ben bilmem. Gecmiste denemistim fakat hic olmadik seyler yasatiyor hayat size. Aylik 150k gelirim olur aylik 15k falan yatiririm onun haricinde asla. Kriptonun kaymagini 2015-2021 arasi alanlar yedi. Neyse soyleyeceklerim bu kadar. Cok dikkatli olun ve kimsenin tavsiyesi ile bir seyler yapmayin. Kendinize gore uygun gordugunuz seyler yapin.
Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir bu anlattiklarim.