Uygulandı KS (Konu Sahibi) etiketi için CSS güncelleme önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan brkdnmz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Bu öneri uygulamaya geçirilmiştir.
Makaleler
19
Yer
LTAI
Merhaba,

Konu sahibinin gönderdiği mesajlarda KS etiketini kapsayan kare şeklindeki div elementi, arkasındaki profil resminin hover olayının tetiklenmesini engelliyor (imlecin elementin üzerine gelmesi). Farenizi altta gösterdiğim mavi karenin üzerinde gezdirirseniz ne demek istediğimi anlayabilirsiniz: İmleç o bölgede kalınca konu sahibinin profil detaylarını gösteren pencere açılmıyor. İmlecin işaret parmağına bürünmediğini de gözlemleyebilirsiniz.

Bu sorunun üstesinden, ilgili elementte bir satırlık CSS eklemesi yapmakla gelinebiliyor:

[CODE lang="css" title="KS etiketine CSS eklemesi" highlight="4"]div.ribbonBox .ribbon-wrapper {
overflow: hidden;
position: absolute;
pointer-events: none;
}[/CODE]

Bayağı küçük bir detay; forumda rastgele gezinirken fark ettim. Benim aklıma gelen tek çözüm yöntemi bu oldu.

İlginiz için teşekkür ederim.

Şimdi son öneriniz nedir, onu anlamadım da.

Şu anki CSS durumu şu şekilde:

Kod:
div.ribbonBox .ribbon-wrapper {
    overflow: hidden;
    position: absolute;
    pointer-events: none;
}

Kod:
div.ribbonBox .ribbon-wrapper .ribbon {
    cursor: default;
    text-align: center;
    text-shadow: rgba(255,255,255,0.5) 0px 1px 0px;
    position: relative;
    padding: 1px 0;
    font-size: 10px;
    background-image: none;
    color: #2577b1;
    background: #edf6fd;
    pointer-events: auto;
}

Önerdiğim satırları vurguladım. İkinci öneri uygulanmış fakat ilk öneri kaldırılmış vaziyette.

Siz deneyip en iyi olana karar veriniz lütfen: sadece ilk öneri, sadece ikinci öneri, ikisi birden.

Son düzenleyen: Moderatör:

Oldu mu? Sanırsam sorun kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…