KTC H27E6’da elektrik sorunu

drumzy

Çalışkan
KTC H27E6 oyuncu monitörüm var ve garip bir sorun yaşıyorum. Monitörü prize taktığımda, HDMI ve güç soketlerinin bulunduğu arka metal plakadan belirli aralıklarla elektrik çarpılıyorum. Evin topraklamasında hiçbir sorun yok, kontrol ettim. Masaüstü bilgisayarım, laptopum veya diğer monitörlerim gibi cihazlarımda elektrik çarpması olmuyor. Çarpılma, sanki birkaç dakika dolmasına izin verip dokunursam gerçekleşiyor. Bu süre geçtikten sonra arka plakaya dokunduğumda ufak bir şok alıyorum. Bu monitöre sahip arkadaşlar da bir deneyebilirler mi dediğim durumu?

Benim bir arkadaşımda da Dell ailenware vardı oda öyle oluyordu ışıklı çat çut sesler geliyordu.
Arada ekranı gidiyordu masayı sallayınca giriş portunuzda veya kabloda bir sorun olabilir.

Benim bir arkadaşımda da Dell ailenware vardı oda öyle oluyordu ışıklı çat çut sesler geliyordu.
Arada ekranı gidiyordu masayı sallayınca giriş portunuzda veya kabloda bir sorun olabilir.

Yani monitör zaten yeni sayılır. Giriş portunda herhangi bir sorun gözükmüyor temassızlık vs. kabloyu da kontrol ettim multimetre ile ancak kabloda da herhangi bir sorun yok.

Sorunu çözdüm. Aynı problemi yaşayanlar olursa diye yazıyorum. Monitörün yanında gelen kablonun fiş başlığının yapısı biraz garip. Bu yüzden de prizin toprak demirine güzel ve baskılı temas edemiyor. Fiş başlığını takıp, iyice bastırıp biraz da yukarıya oynatmak gerek. Bu şekilde sorun çözülecektir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…