Tüm modellerde sabit değil mi? Ne saçma bir iştir Şimdi biri aldı 1250/400 çıktı ben aldım 1000/300 çıktı e o zaman niye aynı parayı veriyoruz? Bu değerler o kadar oynasa bile görüntüyü etkiliyor. Bu bilgi kesin bir bilgi mi? Nereden ulaştın?
Tabii ki kesin bir bilgi. Tüm modellerde sabit değil. Panel piyangosu bilinen bir şey. Bir monitörün 2 farklı testine bak. Birinde farklı birinde farklı sonuçlar çıkar. Farklı sitelerin testlerine bakabilirsin. @BerkayZ87 daha net anlatır.
Bu piyango olayı hemen hemen her teknolojik alette var lakin monitörlerdeki parlaklık/kontrast ikilisi bunun dışında zannediyordum. Mesela ufak bir örnek aynı 2 işlemci ve anakart aldık diyelim birinin O.C potansiyeli diğerinden iyi olabiliyor birisi mavi ekran verirken diğeri stabil çalışıyor vs. halbuki aynı anakart ve işlemci. Ama monitör şaşırttı beni.
Incelemesi yok VG271U M3 modelinin fakat AUO panel kullandigi icin kontrast bakimindan H27T22C'ye kiyasla dusuktur muhtemelen. AUO paneller genel olarak kontrast bakimindan zayif kaliyor. Ek olarak M270DAN08.D, LCM yapida olan bir panel oldugu icin arka aydinlatma Acer'a degil, AUO'ya bagli.
Bu piyango olayı hemen hemen her teknolojik alette var lakin monitörlerdeki parlaklık/kontrast ikilisi bunun dışında zannediyordum. Mesela ufak bir örnek aynı 2 işlemci ve anakart aldık diyelim birinin O.C potansiyeli diğerinden iyi olabiliyor birisi mavi ekran verirken diğeri stabil çalışıyor vs. halbuki aynı anakart ve işlemci. Ama monitör şaşırttı beni.
Aynı panel özelindeki farkları geçtim aynı monitörde tamamen farklı paneller bile gelebilir. Mesela geçen Alienware AW2521HFLA monitörüm garantiden değişim oldu gelen monitörün önceki ile alakası yoktu. Renkler tamamen alakasız, birinin sorunsuz olduğu overdrive ayarında diğeri overshoot yapıyor vesaire vesaire. Ve bunlar birebir aynı model sadece üretildiği tarihler arasında 2-3 ay vardı.
@KeyN_N, panel farki monitorlerde pek sik rastlanan bir durum degil, cok uzun sure satista olan urunlerde veya kronik bir sorun bulunduran panellere genelde panel revizesi yapiliyor. Sizinkisi biraz absurt bir durum olmus.
Aynı panel özelindeki farkları geçtim aynı monitörde tamamen farklı paneller bile gelebilir. Mesela geçen Alienware AW2521HFLA monitörüm garantiden değişim oldu gelen monitörün önceki ile alakası yoktu. Renkler tamamen alakasız, birinin sorunsuz olduğu overdrive ayarında diğeri overshoot yapıyor vesaire vesaire. Ve bunlar birebir aynı model sadece üretildiği tarihler arasında 2-3 ay vardı.