Nokia 6070

Becerikli
KTC H27T22C monitörüm var. Win+L ile ekranı kilitlediğimde 15 saniye sonra normal şekilde bekleme moduna geçiyor. Son bir haftada fark ettim nedense turuncu yanıp sönen ışık birden beyaza dönüp uyanıyor ama Windows kilit ekranını göstermiyor. "Sistem yok, bekleme moduna geçilecek" diyerek 15 saniye sonra tekrar beklemeye alıyor. Farem eski tozdan vs mi oluyor dedim, çıkarıp denedim yine aynı ki zaten Windows ekranı değil monitörün kendi uyarı kutusu çıkıp sönüyor.

Nasıl çözebilirim?

Eğer DP kullanıyorsan monitör menüsüne girip Auto Input Switch veya Auto Source diye bir ayar olur, girişlere takılan aygıtları otomatik olarak açar, onu kapatmayı deneyebilirsin çünkü eğer açıksa belki monitör belli aralıklarla portları kontrol etmek için yenileniyor olabilir.

Mesela benim monitörümde FreeSync açıkken kendi kendine uyanıyor kapalıyken bu sorun olmuyor.

Ama şimdi sadece monitör değil bilgisayar da anlık veri atıyor olabilir. Windows’un gerçekten uyanıp uyanmadığını da kontrol etmek lazım. Çünkü senin anlattığından sanki bilgisayar değil sadece monitör uyanıyor gibi duruyor.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu komutu gir
Kod:
powercfg -lastwake
Bu komutu girdiğinde eğer burada fare, ağ kartı veya başka bir aygıt görünürse belki de sistemi onun uyandırdığı anlayabiliriz.

Başka bir bilgisayar var ise onunla da deneyebilirsin. Bilgisayarını da başka monitöre takarak bilgisayarı da test edebilirsin.

Eğer DP kullanıyorsan monitör menüsüne girip Auto Input Switch veya Auto Source diye bir ayar olur, girişlere takılan aygıtları otomatik olarak açar, onu kapatmayı deneyebilirsin çünkü eğer açıksa belki monitör belli aralıklarla portları kontrol etmek için yenileniyor olabilir.

Mesela benim monitörümde FreeSync açıkken kendi kendine uyanıyor kapalıyken bu sorun olmuyor.

Ama şimdi sadece monitör değil bilgisayar da anlık veri atıyor olabilir. Windows’un gerçekten uyanıp uyanmadığını da kontrol etmek lazım. Çünkü senin anlattığından sanki bilgisayar değil sadece monitör uyanıyor gibi duruyor.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu komutu gir
Kod:
powercfg -lastwake
Bu komutu girdiğinde eğer burada fare, ağ kartı veya başka bir aygıt görünürse belki de sistemi onun uyandırdığı anlayabiliriz.

Başka bir bilgisayar var ise onunla da deneyebilirsin. Bilgisayarını da başka monitöre takarak bilgisayarı da test edebilirsin.
Monitör ayarlarında DP seçili otomatik değil. FreeSync de açık. Komutta da bu sonuç çıktı. Belki sizdeki gibi Free Sync sonucu olan bir durumdur ama daha önce fark etmedim mi yok muydu bilmiyorum.
C:\Windows\System32>powercfg -lastwake
Wake History Count - 1
Wake History [0]
Wake Source Count - 0