Kulaklığın mikrofonu çalışmıyor

Windows da bulunan ses çıkışlarını ve Discord üzerinde görünen ses çıkışlarını tek tek deneyerek çözüm aramanız gerekiyor. Çünkü kendim de böyle bir sorun yaşamıştım. Eğer kulaklığınız "gürültü engelleme" özelliği varsa, bu da soruna sebep olabiliyor.
Şimdi, hem Windows hem de Discord üzerinde ses çıkışlarını aynı yapıp bir deneyin, belki bu sorunu çözebilir.

DDU'yla ses sürücüsünü silip anakartın sitesinden ses sürücüsünü tekrar kurmayı dene.

DDU ile ses kartını kaldırdım. Ondan sonra ise bu linkteki Audio kısmındaki dosyayı mı indirip kuracağım? Bir de bu googledaki eski yer işaretleri gitti, hesaplardan çıkış falan yapıldı da normal mi bu?

Tamamını denedim teker teker ama fayda etmedi.

Evet o.

Bir arkadaş DDU ile kaldırırken internet bağlantısını falan kesin demiş ama ben kesmeden yaptım. Sorun olur mu?
Windows Update tekrar kurabilir sen bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra yani sürücüyü kurarken interneti kapat. Silerken kapatmana gerek yok.

Windows Update tekrar kurabilir sen bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra yani sürücüyü kurarken interneti kapat. Silerken kapatmana gerek yok.

Yok hocam tekrardan kurdum ama mikrofonda en ufak bir düzelme yok. Resimdeki gibi mikrofon var ama karşıya giden bir ses yok. Yani o kısacık zamanda ne oldu da bu kulaklığa mikrofonu çalışmadı anlayamadım.

Re

Realtek Audio Console açılıyor mu?

Discord ses ayarları kısmında giriş cihazları kısmındaki 2 girişi de denedim ama yine ses gitmiyor.

Dediğiniz gibi o uygulamaya yine giriş yapamıyorum.

Re

Realtek Audio Console açılıyor mu?

Hocam dediğiniz uygulama açıldı şimdi. Başlangıçta devre dışı bırakmışım bilgisayar açılırken, etkinleştirdikten sonra yeniden başlattım bilgisayarı. Açıldı o şekilde. Şimdi bu uygulamada ne ayarı yapmam lazım?

Son düzenleme:
En sol altta bi ayarlar tuşu olması lazım oraya girince ss attığım kısım çıkması lazım. Ordaki her ayarı dene. Ama her ayari değiştirdiğinde Discord'u yeniden başlat yoksa ayarlar güncellenmeyebilir Discord'da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…