• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Kule tipi soğutucuyu montaj esnasında çok fazla söküp takmak zararlı mı?

mükemmelist12

Gelişen
Kule tipi soğutucuyu işlemciye takarken sağındaki ve solundaki vidaları oturtmakta çok zorlandım. En az 10 kere soğutma bloğunu işlemciden kaldırıp geri yerleştirdim ve bu sırada termal macun sürekli kaldır tak kaldır tak yapınca garip bir şekil aldı. İşin sonunda taktım ve soğutucu çalışıyor fakat yine de içimde ukte kaldı. Kısa zamanda termal macun yenilemeli miyim?

Sıcaklık değerlerinden bir sıkıntı yoksa eğer, boşuna tekrardan açma.

1 ay sonra falan pumpout olmuşsa eğer macun kendini belli eder, o zaman tekrardan macun yenilemesi yapabilirsin. Şimdilik sadece sıcaklık değerlerini takip etmen en iyisi.

Kısa süre içerisinde çıkar tak yapmanın çok da bir zararı olmaz ancak öyle bir termal macun sürme şekli mi var?

İşlemcinin geneline yayılacak şekilde baştan uygulayın terman macunu.

Kısa süre içerisinde çıkar tak yapmanın çok da bir zararı olmaz ancak öyle bir termal macun sürme şekli mi var?

İşlemcinin geneline yayılacak şekilde baştan uygulayın terman macunu.

İsteyerek yapmadım, soğutucuyu açtığımda termal macunun ucu kırık geldi içide hep kurumuştu toz tozdu bende içinden kurumayan termal macunu çıkarıp kürdanla dikkat ederek işlemciye sürdüm X şeklini veremedim termal macunun kuruluğundan.

İlk defa kule tipi soğutucuyu takarken ben de aynı sorunu yaşadım. 10 kere olmasa da rahat 4-5 kere kaldırıp oturttum. Üstünden 1 ay geçmiştir, sıcaklık değerlerimde bir anormallik yok ve stabil. Sorun olacağını sanmıyorum.

Bu arada kasanız Vento VG15FE modeli mi? Benimkine benzettim de.

Vento VG20a modelini kullanıyorum

Hocam macunu sıcaklıklardan ancak anlayabilirsin. Ama düzgün yaptığın sürece 100 kere olsun bir sorun olmaz.

Hocam macunu sıcaklıklardan ancak anlayabilirsin. Ama düzgün yaptığın sürece 100 kere olsun bir sorun olmaz.

Yükte sıcaklık oranı ortalama 70 maksimum 81'den ortalama 46 maksimum 54'e düştü. Ses konusunda da stok fana göre biraz sessiz ama böyle aşırı sessiz, hiç ses gelmiyor gibi bir durum yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…