yuzarsif

Üyecik
"Son dönemde, kullanılmamış yani aktif olmayan Türkcell GSM hatlarıyla ilgili çeşitli araştırmalar yapıyorum fakat bu konuda net bir bilgiye ulaşamadım. Bildiğim kadarıyla, yeni alınan GSM hatları aslında daha önce kullanılmış oluyor ve kullanıcıya, operatörün havuzundan veriliyor. Ancak, kullanılmamış yani hiç kullanılmamış hatları doğrudan satan bir mağaza veya platform var mı? Eğer böyle bir hizmet mevcutsa, bu hatları nasıl temin edebilirim? Bu tür hatlar genellikle nasıl satılır, yasal bir yoluyla edinmek mümkünse nerelerden ulaşabilirim?"

Hiç sanmıyorum. Operatörlerin sınırsız numara oluşturma şansı yok. Belirli numaralar aralığında oluşturulabiliyor.
25 yıllık sağlayıcıda, hiç kullanılmamış numara bulmak zor. Yeni çıkan numara ya da sağlayıcılara bakabilirsiniz.
Örneğin: Vodafone 540, Netgsm 510.

Bu konudaki yaptığın araştırma nedir?
Bazı Turkcell bayileri zamanında Kendi üzerlerinde daha önce kimse üzerinde kayıtlı olmayan GSM hattı stokunda bulunmuşlar, bu 532li numaralı hatlar gibi, örneğin N11 sitesinde hiç kullanılmamış hatlar satılmakta ama sorun şu ki güvenlirmi bilmiyorum, neticede uzaktan bağlantı sağlıyorsun satın almak için sende kimlik bilgisi felan istiyiyor güvenlirmi bilmiyorum, ha direk bayiye gitme daha iyi olurdu ama buda malesef mümkün olmıyor ikamet ettiğim yerden dolayı acaba böyle TURKCELL bayileri başka var mı ?